Låt oss prata om avundsjuka

För mig finns det saker i livet som ger och som tar av vår energi. Att ge saker till andra och de visar glädje och uppskattning det ger iallafall mig energi och livskraft. Däremot avundsjuka det äter upp oss som människor. Den dränerar oss på energi och använder den som näring till sin egen existens.

Sociala medier har blivit en hjälpmedel för avundsjukan att växa. Många tar alla ”lyckliga” statusuppdateringar och bilder som en ursäkt till att få ge upplopp för avundsjuka istället för att glädjas för andra människor. Oavsett om statusen/bilden är ”sann” eller inte tolkas den hellre som något negativt istället för någonting positivt.

Kan vi inte bara enas om att säga bra saker om varandra? Skvaller kan vara positivt, det kan vara ett sätt att vara uppdaterad i människors liv utan att massa skitprat och med negativa tankar om människor. Vi kan väl försöka och vara snälla mot varandra? Då kommer vi iallafall ett steg närmare mot en bättre värld.

9 svar på ”Låt oss prata om avundsjuka”

  1. Det är sant det du skriver, men avundsjuka är inget man kan undkomma tror jag. Det är en känsla. Känslor är väldigt svåra att kontrollera.

  2. Jätte bra skrivit och sant. Många har så svårt att glädjas åt andras lycka men att trycka ner går tydligen betydligt lättare. Vi måste vara rädda om varandra! <3

  3. Helt rätt. Världen behöver lyckliga statusuppdateringar. Människor måste få dela sin glädje, inte bara vara allvarliga och svåra.

  4. Så bra skrivet! du och jag pratade precis i telefon nu om exakt det du skrivit här! Jag håller med dig Annette Olsson vi måste vara rädda om varandra <3

  5. Så bra skrivet! Alla statusuppdateringar, lyckliga som sorgliga hör till livet! Dom lyckliga är roligast att läsa 🙂 och jag håller med dig Annette Olsson vi måste vara rädda om varandra ?

  6. @Sandora Tack! Även om det är en känsla så kan man ibland låta förnuftet få styra 😉

  7. Tack @Annette! Så rätt!! 😀

  8. Tack @Maria håller helt med dig! Mer lycka till världen! 😀

  9. @Agneta Tack! Ja vi måste vara mer rädda om varandra! 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.