För mig finns det saker i livet som ger och som tar av vår energi. Att ge saker till andra och de visar glädje och uppskattning det ger iallafall mig energi och livskraft. Däremot avundsjuka det äter upp oss som människor. Den dränerar oss på energi och använder den som näring till sin egen existens.

Sociala medier har blivit en hjälpmedel för avundsjukan att växa. Många tar alla “lyckliga” statusuppdateringar och bilder som en ursäkt till att få ge upplopp för avundsjuka istället för att glädjas för andra människor. Oavsett om statusen/bilden är “sann” eller inte tolkas den hellre som något negativt istället för någonting positivt.

Kan vi inte bara enas om att säga bra saker om varandra? Skvaller kan vara positivt, det kan vara ett sätt att vara uppdaterad i människors liv utan att massa skitprat och med negativa tankar om människor. Vi kan väl försöka och vara snälla mot varandra? Då kommer vi iallafall ett steg närmare mot en bättre värld.