Digital transformation

IMG_3513
Fick sällskap framför tvn av lilla Popcorn.
IMG_3510
TeliaSonera Sveriges VD, Malin Frenning
IMG_3517
Fyra områden som Telia arbetar med gällande digital transformation
IMG_3520
Brian Solis

Digital transformation – vilket spännande ämne! Min eftermiddag har varit väldigt lärorik och inspirerande då jag har tittat på Telia Connect2Business via nätet.

Detta är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tycker att det finns massa saker som passar sig bättre digitalt än analogt. Kanske för att jag jobbar digitalt, lever digitalt – andas digitalt!

Vill ni se de olika föreläsningarna så finns de på telia.se/2b

På programmet fanns många intressanta talare och de delade med sig av sina tankar och funderingar kring digital transformation. Kry.se är en digital vårdcentral. De räknar med att kunna behandla 20% av de patienter som i vanliga fall besöker en vårdcentral. Perfekt för dig som inte vill sitta och vänta i en väntsal. Detta är något jag ser potential inte bara för mig själv utan även för andra. Själv är jag pollenallergiker och använder samma medicin varje år. Om jag skulle behöva en ny medicin skulle detta absolut vara ett perfekt alternativ för mig.

En annan sak som för mig var intressant var hur de bygger de nya Teslabilarna. Att det är så mycket teknik i bilarna och hur detta påverkar storlekarna på batterierna i bilarna. Väldigt spännande med tanke på att vi spår ha flera självgående bilar på gatorna efter 2017. Detta gör att vi kommer få tänka om helt gällande kollektivtrafik. Eller? Måste vi verkligen äga bilarna? Är det inte så att de är bara transportverktyg? Smartare bilpooler borde med detta kunna upprättas. Man kan beställa att bilen kör av sig själv fram till min port vid en viss tid. Valmöjlighet – ensam eller med andra passagerare. Ser framför mig att detta kan absolut bli någonting framöver. Tänk om du beroende på var du ska även väljer vilken storlek på bil, vilken utrustning du vill ha. Detta gör att du anpassa bilen utefter dina behov på ett helt annat sätt. Du behöver heller inte tänka på parkering, bilen nyttjas av andra när du inte behöver den. Jag tycker detta kan bli en riktigt spännande och se hur det kommer bli framöver med biltransporter.

En annan sak som under eftermiddagen blev väldigt tydlig är hur viktigt ledarskap är när man skall göra drastiska förändringar i företag. Min stilla undran är så klart hur mycket företag satsar på det samtidigt som de skall effektivisera och utveckla. Mycket hoppas jag för det är en otrolig bra investering. Glada och inspirerade medarbetare jobbar bra och blir de bästa ambassadörerna för er verksamhet. Ett välmående företag får nöjda kunder. Nöjda kunder rekommenderar dig till andra och ger dig fler kunder. Inspirerade medarbetare vill göra sitt bästa för företaget och för era kunder. Alla utvecklas – i en positiv symbios.
Som avslutning fick vi njuta av Brian Solis som är en digital analytiker, författare, antropolog samt futurist. Så många kloka ord och så mycket inspiration. Se den föreläsningen på telia.se/c2b och njut.

IMG_3525
Från Brian Solis föreläsning
IMG_3526
Från Brian Solis föreläsning

Nu skall jag lägga mig ner och fundera lite på allt det jag har hört idag. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.