Ja det är ju ett uttryck som jag fick lära mig när jag var liten. Men att det skulle göra så här ont trodde jag inte.

bild 2 bild 3 bild 4 bild 5

För nästan ett år sedan köpte jag mitt startkit med Gellack. Jag verkligen älskade produkten. Att jag själv enkelt kunde göra mina naglar fina och att de blev lite hårdare än vanligt var för mig en dröm. Sedan slutet av 90-talet hade jag till och från varit och fixat mina naglar och jag har provat allt från glasfiber, akryl till gelé.

I nästan ett år har allt funkat precis som det ska. Jag har varit väldigt nöjd. Men nu har jag utvecklat kontaktallergi och kan inte längre använda Depends Gellack. Jag har varit väldigt noggrann och har inte målat på huden, ändå har detta hänt.

Jag har ringt och pratat med Depend och de var inte alls tillmötesgående alls men hänvisade mig sedan till att maila in en reklamation. Det har jag gjort men inte hört ett ljud. Detta trots att deras VD Mårten Johansson meddelar att de tar detta på största allvar.

“Vi är medvetna om de allergiska reaktioner som en del konsumenter fått i samband med användandet av GelLack och det beklagar vi djupt. Vi tar det på största allvar och följer självklart upp varje fall som kommer till vår kännedom mycket noga. Konsumenter som har fått allergi eller hudirritationer i samband med användandet av produkten idag är 3 på 10 000 behandlingar, vilket är en mycket låg siffra men ändå inget som vi stillasittande accepterar.”

Inväntar att få något besked gällande min reklamation och förbereder en anmälan hos läkemedelsverket.

Är det någon av er andra som har fått problem? Det jag tycker är lurigt är att det har tagit så lång tid innan symptom har uppvisats. Det gör ju att jag har trott att allt har funkat och köpt på mig massa olika lack som jag nu inte kommer kunna använda. Att varningsinformation inte har kommit från Depend tidigare.

Så mitt råd är att ni inte ens testar produkten då ni vet inte hur det kommer bli i framtiden.

Andra som haft problem:

http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/2014/05/14/allergisk-reaktion-av-gellack-med-led-lampa/
http://sandrasblogg.vimedbarn.se/allergisk-reaktion-av-depends-gellack/
http://annicaenglund.se/2014/03/31/depend-gellack/
http://egolife.blogg.se/2013/december/depend-gellack-varning.html
http://celinaryden.se/2014/05/12/smartsamma-sar-av-depend-gellack/
http://www.imakeyousmile.se/allergi-av-depends-gellack/

UPPDATERING: Skickade reklamation till Depend via mail den 12 juni kl 10.22 har inte fått någon respons alls. Idag (16 juni kl 19.00) Lade jag ut detta meddelande på deras FB-sida.

Fick svar från Depend den 17 juni kl 07.47