Jag vill utveckla en webbtjänst för kattutställningar

I helgen var jag och två av mina katter (Vanilj och Mazarin) på kattutställning i Örebro. Det är inte första gången som det slår mig hur mycket manuell hantering och hur mycket onödigt arbete som sker kring en utställning. Nu menar jag inte att klaga på alla underbara funktionärer eller andra inblandade i själva utställningen utan bara hur jag önskar allt skulle kunna funka, nämligen digitalt.

Först och främst skulle det behövas en ordentlig databas som kan hantera allt. Systemet skulle vara hjärtat för alla utställningar i Sverige. Här kommer lite hur jag tänker mig.

Anmälningar
Först kommer du till en inläggningssida. För att kunna anmäla dig måste du registrera dig och dina katter.

Screenshot 2014-06-09 21.03.58

Först måste du registrera dig

Screenshot 2014-06-09 21.04.18

Nu är det bara och registrera dina katter

Screenshot 2014-06-09 21.04.27

Du kan alltid redigera din katter

Screenshot 2014-06-09 21.04.35

Screenshot 2014-06-09 21.04.49

Nu finns all data som är intressant inlagd. Jag behöver bara korrigera om jag skall ta bort eller lägga till en katt.

Screenshot 2014-06-09 21.04.58

Sök utställningar utifrån datum och stad

Screenshot 2014-06-09 21.05.07

Välj vilka av dina katter du skall anmäla samt dela denna utställning med dina vänner. Kanske lockar det fler att anmäla sig. Nu skickas anmälan till arrangerade klubb samt till din klubb för godkännande.

Screenshot 2014-06-09 21.05.18

Du kan betala utställningen antigen med betalkort eller via din internetbank.

Screenshot 2014-06-09 21.06.32

När din anmälan är godkänd kan du boka dun burplats. Tänk dig som när du bokar flygplatsstol du kan boka i närheten av dina vänner med samma ras. Alltid roligare på en utställning när man får träffa vänner oavsett om de är nya eller gamla.

Screenshot 2014-06-09 21.06.46

När resultatet är klart så finns det även tillgängligt på sajten. Självklart skall sajten vara responsiv så att du som användare även får en bra upplevelse i din surfplatta eller i din mobil.

Önskemål

Vidare hade jag gärna vetat när jag anmält mig hur många av min kategori och ras som är anmälda. Jag skulle även vilja välja vilka katter eller uppfödare som jag vill följa. Det är detta som jag har tänkt är mina vänner. Om allt sker digitalt på utställningen så skall man även kunna följa när det blir min tur. Men som sagt allt detta är önskemål och fantasi.

Jag tror inte att det är så svårt och göra men det krävs pengar för att utveckla och det krävs pengar för att driva detta arbete framåt. Dock ser jag att detta även skulle kunna funka på andra utställningar, hundar, hästar, kaniner osv.

Allt skulle kunna finansieras via annonser och en del av anmälningsavgiften. Eller vad tycker ni? Vad skulle ni vilja ha med eller ändra på?

4 svar på ”Jag vill utveckla en webbtjänst för kattutställningar”

  1. HAHA mina katter skulle aldrig kunna va med

  2. Varför inte? 🙂

  3. Bra tänkt och jag håller med att mycket kan förenklas med hjälp av en webbtjänst.
    Man kanske kan börja i lite enklare skala men ha åtanke för utbyggnad av hela systemet. Det påminner om ett bokningssystem online kan man enkelt säga.
    Jag är gärna med och spånar eftersom jag är en "webba". 🙂

  4. Annette Olsson Va kul! Måste se hur detta kan finansieras. Tror detta även kan funka bra på hund, häst och smådjursutställning! 🙂 Vi får boka någon dag och fika och se över hur vi kan ta detta vidare 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.