Pippi Långstrump – en förebild än idag

Pippi_långstrump
© Copyright 2013, Suzanne Fors, www.ennazus.se

När jag var liten älskade jag sagan om Pippi, hon var min största idol. Hon var aldrig rädd för någonting, hon hade alltid lösningar på alla problem och hon hade en stor kappsäck full med guldpengar. Kan man ha det bättre?

Hennes sätt att vara kreativ inspirerade mig. Hon blev en symbol för hur livet skall vara och hur problem kan lösas. För mig innebar det att problem har aldrig uppstått som problem, de har varit möjligheter. Problem är till för att lösas och jag har lyckats göra detta genom kreativitet.

Jag kan än idag fundera på hur Pippi skulle löst olika problem, hur ett barns enkla lösningar kan vara det smartaste alternativet. Hur vi idag som vuxna komplicerar och krånglar till det för oss. Där prestige och högmod står i vägen för enkla och kundvänliga lösningar.

Pippi står även för mod. Hon är alltid modig och vågar göra saker som i vanliga fall kan verka lite skrämmande och obehagliga. Men med lite mod, kommer man långt. Du får uppleva nya saker som du inte kunde förutspå.

Nu börjar en ny härlig vecka (utan feber förhoppningsvis), så våga vara modig, gör något som Pippi skulle ha gjort, det tänker jag göra iallafall! Livet blir så mycket roligare så!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.