Ny webbshop för Ennazus!

Ennazus.se_butikNu är det dags! Nu är det med glädje som jag kan meddela att Ennazus.se har fått en helt ny webbshop!

Jag hade tidigare Tictail vilket är en perfekt lösning om man bara skall komma igång med försäljning. Däremot ifall man vill ha fler avancerade inställningar med flera attribut (egenskaper som ex: storlek, färg, mönster osv). I mitt fall vill jag kunna sälja tapeter och där priset skiljer sig ju fler m² som kunden vill beställa.

I Tictail kan man inte göra den inställningen. Du kan ha ett attribut som inte påverkar själva priset, ex pris eller färg. Lösningen blev att lägga upp en produkt för varje pris. Detta gjorde att jag fick hur många artiklar som helst. Kändes inte så lätthanterligt då jag har tänkt och göra massa nya mönster. Jag insåg att jag kommer få problem om jag inte gör något nu när antalet fortfarande är hanterbart.

Jag började läsa på och skrev upp en kravspecifikation för mig själv. Jag tänkte även på vad som är viktigt nu och vad som kommer vara viktigt inom en snar framtid. Jag gjorde även en analys på lite olika e-handelsplattformar och har vägt fram och tillbaka.

Eftersom jag är ny på att driva en egen webbshop var enkelhet viktigt för mig. Jag har tidigare arbetat med Magento för kunder och kände att steget dit är lite för långt just nu. I framtiden kan jag absolut tänka mig någon sådan plattform, men tills dess måste jag nog lära mig att programmera lite mer, för komplexiteten i en Magento är hundra gånger större än den lösning som jag valde.

Min kravspecifikation för nya Ennazus.se:
Enkelhet
Möjlighet till kommunikation
Möjlighet till att skapa digitala produkter
Möjlighet till rabattkuponger
Möjlighet till flera attribut
Möjlighet till olika variationer
Möjlighet till olika betalsätt
Möjlighet till att ha flera språk
Möjlighet till att gruppera produkter
Möjlighet till att ha externa produkter
Möjlighet till upp- och korsförsäljning

Utifrån detta valde jag att installera en WordPress med WooCommerce. WordPress då jag har arbetat med det sedan 2008 och känner mig bekväm med vad man kan göra eller inte. WooCommerce för att det är flexibelt och användarvänligt. Jag testade även ett par andra e-handelplugins men kände att detta var det som jag efterfrågade. Jag letade även reda på ett tema som passade Ennazus.se och valde Tokokoo’s BalitaWoo. Temat är WooCommerce-anpassat och jag såg hur mina figurer och mönster skulle passa bra med just detta tema.

Jag har under helgen skapat webbshoppen precis så som jag vill ha den. Anpassat och modifierat utifrån mina behov. En del saker finns tydligt och enkelt på internet, andra saker har varit lite svårare att få bukt på. Först så funkade inte själva bildsnurran på första sidan. Jag mailade Tokokoo’s support då jag hade gjort allt enligt deras instruktioner. De fixade det, vad de gjorde har jag än inte fått svar på men funkar gör det.

Sedan så har jag gått igenom alla filerna fram och tillbaka då det var två saker som jag ville ändra. Det ena var att knappen på förstasidan hette ”Browse Collection”, den ville jag skulle heta Läs mer. Den hittade jag sedan efter att ha letat i flera timmar….. En annan sak som gjorde mig nästa helt galen var en kod som jag sökte precis överallt:

<h4><span>fran: </span>Skall ändras till:<h4><span>pris från </span>

Efter att lagt flera timmar på att leta bland all kod så frågade jag i en Facebookgrupp och fick tipset om att mitt problem kunde ligga bland översättningar och de tipsade om pluginen: Codestyle Localization.

Med hjälp av denna plugin, kunde jag enkelt hitta mitt problem och översätta. Tog inte mer än ett par minuter så var mina problem lösta! Resten av kvällen gick åt att lägga in alla produkterna manuellt samt lägga in så att samma erbjudande skulle funka i den nya webbshopen. Dvs samma rabattkoder som innan fast i en ny webbshop.

Det sista jag gjorde igår var att styra om domänen och nu är det bara och vänta…. (eller för er som inte orkar vänta, ni kan redan nu gå in via blogg.ennazus.se)

Så välkomna till nya Ennazus.se!

Ennazus.se_1 Ennazus.se_2 Ennazus.se_3

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.