Kär i en italienare?

httpv://youtu.be/YxSa8BlHSWo

Nu skall vi prata om bilar igen. Idag har jag ju en Mazda 3 som är tio år gammal.  Än funkar den bra men med en tio år gammal bil kan allt hända så redan nu har jag börjat titta på vad det är för bil jag vill ha nästa år.

Jag har alltid drömt och att ha en Volkswagen Beetle men jag tycker allt den är allt för dyr, inte bara och köpa utan även i drift. Så nu har jag börjat titta runt och har fått provköra en söt liten bil.

650x400_500_footer

Och får väl erkänna att jag är lite små kär i denna lilla italienare en Fiat 500. Jag fick provköra den med den svagaste motorn och den är precis på gränsen, skulle även vilja prova den med lite starkare motor. Framför allt känner man att den inte riktigt kan mäta sig med min Mazda på motorvägen. Den variant jag provade var en Fiat 500C, och trots sin charm med möjlighet att cabba ner så tror jag att mitt val kommer vara en Lounge-variant då jag tror att den passar mig bättre. Jag vill ha möjlighet att öppna och få in lite luft men jag vill gärna ha en bil som är så tyst som möjligt.

Annars så var bilen pigg och väldigt rolig och köra så nu ser jag fram mot att spara pengar så jag kan införskaffa en under nästa år. Eftersom man kan välja olika färger och varianter så har jag något att fundera på framöver.

Någon som har något att tillägga gällande denna bil?

2 svar på ”Kär i en italienare?”

  1. Inte mer än att detta är min barndomsbil. En föregångare till denna tillverkades i dåtidens Jugoslavien och var den mest utbredda bilen. Vi var en familj på fyra som åkte runt i den. Bara en massa kärlek finns för den ?

  2. @Biljana hehe så bra, då antar jag du rekommenderar den? 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.