Tack för alla gratulationer!

Ännu ett år har gått och förhoppningsvis har jag blivit klokare och inte bara äldre.
Som vanligt brukar jag föra statistik över hur jag blir gratulerad, detta för det ligger i mitt intresse att se hur våra beteenden ändras genom åren.

Ni kan läsa om 2010 och 2011 i tidigare blogginlägg. Förra året vet jag inte varför jag inte publicerade, men datan finns med i år för er som är lika tokiga i siffror som mig.

Skärmavbild 2013-06-24 kl. 08.43.24

Skärmavbild 2013-06-24 kl. 08.57.36

En sak som jag inte har tagit upp men som jag tror påverkar är vilken veckodag man fyller på.

2010 tisdag
2011 onsdag
2012 fredag
2013 lördag

Att det sedan ligger runt midsommar är inte alltid bra då folk har annat och tänka på 😉
Andra trender som syns är att vi är uppkopplade dygnet runt och vi väljer själva när vi skickar meddelanden inom sociala medier. Tittar jag på Facebook så är tiden mer utdragen nu än tidigare. En del skickar tidigt på dagen en del mitt på dagen och en del väldigt sent på dagen. Det märks att vi använder sociala medier när vi själva vill, vilket jag tycker är väldigt positivt. Det känns som det är en del av vår vardag.

Ny spelare på banan för i år blev Google+. Inte för att jag är väldigt aktiv där men självklart var det roligt få gratulationer även därifrån. Jag inser också att nu med statistik från 4 år att jag kan nog glömma att få ett kort eller brev mer… har det inte kommit på 4 år så kommer det nog inte tillbaka.

Twitter har minskat men samtidigt så ligger sms och samtal kvar på samma nivå som 2011. När det gäller Twitter har det antagligen med att 1) jag är inte lika aktiv längre, jag lyssnar och läser men skriver inte alls lika mycket som tidigre. 2) du har inte den dialogen på Twitter, den är mer skapad för Facebook. 2011 började smartphones och appars slå igenom över alla typer av telefoner och i alla målgrupper vilket gjorde att sociala medier finns verkligen inte bara i en dator utan i människors liv.

Vad tror ni blir nästa nya stora revolutionerande internettjänst?
Dessa fyra år syns tydligt Facebooks betydelse. De som inte har Facebook av mina vänner har nämligen inte kommit ihåg att jag fyller år. Inget jag klandrar dem för, men det får mig även att förstå vad Facebook är bra för. För mig är det praktiskt att få en blänkare varje dag om vilka som fyller år.

Sist men inte minst vill jag självklart tacka för alla gratulationer! Det värmer något oerhört!
Stor kram till er alla. Eftersom det blev en jämn siffra detta år så kommer en fest fixas i augusti – till dess ha en underbar sommar!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.