Kattsäker altan

Nu har jag kattsäkrat min altan så mina små tjejer kan vara med mig när jag vill få en nypa luft.

Jag började med att sätta viltnät längst ned så att de inte kan försöka ta sig ut. Sedan satte vi upp även viltnät över ena delen så att jag fick en skyddad höjd på 170 cm. Till detta skruvade jag ihop en dörr som enkelt gjordes av några trallbitar som var 170 cm x 84 cm.

Sedan satte jag på gångjärn och haspar från båda sidorna så att jag kan lätt stänga oavsett vilken sida jag är på av dörren.

bild 3 bild 4

bild 5bild 2 bild 1

Tjejerna vilar, Choklad i skuggan och Vanilj i solen. Plötsligt kom något litet djur och båda två hoppar omkring och jagar flugfäet.
DSC_0388 DSC_0396 DSC_0398 DSC_0402 DSC_0409 DSC_0412 DSC_0414 DSC_0420 DSC_0425 DSC_0426 DSC_0433 DSC_0435 DSC_0437 Som vanligt är Vanilj mer villig och vara med på kort. Choklad tycker det är lite läskigt och vara ute och om jag går in så springer hon snabbt efter. Vanilj släpar mer på stegen och tycker väl mest att det är tråkigt och gå in.

Känns skönt att vi har fått ordning på en uteplats för oss allesammans.

4 svar på ”Kattsäker altan”

 1. Cecilia skriver:

  Jättefint!! Härligt att tjejerna kan vara ute och sträcka på tassarna 🙂

 2. @Cecilia ja de gillar det verkligen. Känns skönt att få det gjort så vi kan vara ute tillsammans 🙂

 3. Bella Stensnäs skriver:

  Hej Susanne

  Så fint du byggt.
  Jag flyttar snart till ny lgh med altan och undrar om klätterglada katter inte ändå kan ta sig upp i det hönsnät du använt. Funderade på glad men det blir så dyrt. Vad är din erfarenhet?

  Mvh
  Bella

 4. Hej Bella!

  Jag har gjort om en del sedan detta inlägg. Du kan läsa mer om det här: https://www.pinkalicious.se/2019/08/vara-kattgardar/
  på min uppfödarsida! Önskar dig en trevlig dag! Hälsningar Suzanne

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.