Dags för viktkampen!

LångsjönBlev grymt inspirerad av helgens #LCHFsthlm2013 så nu har jag bestämt mig för att köra igång del 2 av viktkampen. Gårdagen gick åt till att planera och sätta upp mål. Jag gillar verkligen att ha något att se fram mot och veta vilken kurs jag ska ta.

Eftersom jag har stått still rätt länge så har jag bestämt mig för att vara mer strikt med maten samtidigt som jag kommer igång med träningen. Allt för att kicka igång ämnesomsättningen och se till att jag förbränner så mycket som möjligt.

Mål: -20 kg, springa 5 km – 2013
Delmål:
Vecka 4 – 5 kg, 6 timmar promenad
Vecka 8 – 5 kg, 4 timmar promenad, 8 pass funktionell styrketräning
Vecka 12 – 4 kg, 4 timmar promenad, 8 pass funktionell styrketräning
Vecka 16 – 4 kg, 4 timmar promenad, 8 pass funktionell styrketräning
Vecka 20 – 4 kg, 4 timmar promenad, 8 pass funktionell styrketräning
Om jag håller detta kommer jag klara mig med -22 kg redan i mitten av september.

Start – vecka 1 + 2 med strikt LCHF
Nu är det slut på socker och mjölmat under 14 dagar. Inte ens sötningsmedel kommer komma in i min mun under dessa dagar. Nu skall jag få bort allt sockerberoende.

Vecka 3 medel med LCHF
Okej att äta frukt 2 ggr på en vecka samt 1 gång sötningsmedel.
Är även okej att äta rotfrukter.

Vecka 4 strikt med LCHF
Nu är det slut på socker och mjölmat under 14 dagar. Inte ens sötningsmedel kommer komma in i min mun under dessa dagar. Nu skall jag få bort allt sockerberoende.

Tänkte att 3 veckor av 4 kommer jag vara strikt med LCHF och en vecka tillåta mig att få äta frukt och sötningsmedel. Men vi får se om detta funkar. Tanken är inte att snabbt rasa i kg utan att hitta en livsstil som funkar för mig och att jag mår bra.

Belöning: När jag kommer i mål skall jag börja och unna mig 1 dag i månaden med bakverk (LCHF), skall verkligen försöka hålla mig till dess. Önska mig lycka till för nu kör vi!

 

 

 

4 svar på ”Dags för viktkampen!”

  1. Vad roligt med mål som man faktiskt kan uppnå! det kommer du klara galant!
    jag har satt upp – 25 kg till årskiftet! och det kommer säkert gå! med rätt inställning och kost och motion så fixar det sig.
    men får man inte äta frukt med LCHF? är inte så insatt i lchf=/

  2. Lycka till!

  3. Hej Emma! Så kul att du också har satt upp mål! Tror att det är viktigt att veta vad man vill uppnå. Om man tänker äta strikt LCHF så ingår inte något sött inte ens frukt. Så därför tänkte jag att en vecka av fyra får jag tillåta mig själv att gotta mig i frukt, men allt handlar om att få ner sockret och att skapa mig en tillvaro som jag kan leva med. 😉 Lycka till!

  4. @Esse Tack söta du 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.