Allt handlar om motivation

Skärmavbild 2013-05-07 kl. 08.35.11

För att lyckas måste det finnas motivation, iallafall för mig. Jag gillar och hålla koll på siffror och se hur jag utvecklas i både text och i bild. Igår började ju min viktkamp igen och jag funderade på hur jag enkelt skall kunna ha motivation varje dag och hur jag skall få en enkel översikt på hur det går för mig.

Jag gjorde då ett upplägg både för min kost samt för min träning. Som den forne säljare jag är så motiveras jag av mål och av belöningssystem. Så jag skapade mig ett eget litet spel.

Jag får poäng för allt jag gör som är bra enligt den planering jag har gjort. När jag får tillräckligt med poängfår jag en belöning.

0 poäng för ej utförd/missad prestation
3 poäng för utförd prestation
5 poäng för utförd överprestation

Poängen kan delas ut ifall jag klarar en hel dag av kostmål (Strikt = Inget sötningsmedel, Medel = med sötningsmedel och frukt ), om jag utför de träningar som jag har planerat samt om jag klarar veckomålet i viktnedgång. Max varje vecka kan jag skrapa ihop 55 poäng vecka 1-4 och 60 poäng veckorna 5-34.

Igår lyckades jag utan problem att skrapa ihop 10 poäng. Jag var ute och promenerade 44 minuter istället för 30 minuter vilket gav mig 5 poäng. Jag lyckades hålla hela dagen med strikt LCHF, med bacon & äggröra till lunch och fläskschnitzel, champinjoner och sockerärtor till middag. Mellan måltiderna blev det kaffe med grädde och kokosoja. Allt smakade bra och jag kände mig riktigt mätt.

Nu gäller det och hålla i och fortsätta och inte tappa motivationen. Det svåraste är att äta med andra, andra som inte håller på med LCHF. Det känns jobbigt och förklara, men samtidigt så är det för mig viktigt att fortsätta min väg mot välmående. Det jag har varit förut, dålig på att prioritera mig själv, är nu något som jag måste ändra för att få detta och fungera. Jag väljer att informera och berätta öppet om att jag gör detta och varför. Kanske skapar det förståelse för min omgivning.

Jag vill säkra att jag mår bra inte bara idag utan i framtiden. För att kunna göra det måste jag gå ner en hel del kilo, jag måste även få sundare kostvanor och bättre fysik. Av mjölmat och socker blir jag dosig och min kropp orkar inte lika mycket vilket gör att jag känner mig mindre aktiv och produktiv. Ingen mer än jag själv kan skapa förändringar i mitt liv. Det är mitt ansvar, ingen annans.

 

Ett svar på ”Allt handlar om motivation”

  1. […] bra verktyg för mig att hålla uppe motivationen har varit mitt poängsystem. Lätt för mig att se kortsiktigt på vad jag måste göra för att […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.