Valborg – Sköna maj, välkommen

IMG_5416

Sjung om Studenten
Sköna maj
Längtan till landet (Vintern rasat)

Mellan åren 1991 till 1996 läste jag vid Uppsala Universitet. Då fick jag uppleva Valborg så som det skall firas. En riktig fest som varade i två dagar.

Vi började med champagnefrukost och gröt redan kl 7 på morgonen för att sedan bege oss ner till Fyrisån och beskåda forsränningen. Efter det var det cocktail i Phyllebo (Värmlands Nations bostäder). Sillunch i antingen Universitetsparken eller någon annanstans i centrala Uppsala.

Klockan 15 samlades alla utanför Carolina Rediviva (Studentbiblioteket) för att fira in våren och med Champagnegalopp till nationerna. Kvällen bestod av middag på nationen (för mig var det så klart Värmlands) med fest in till små timmarna. En del kvällar gick vi aldrig och lade oss utan vi efterfestade till morgonen och åt frukost tillsammans någonstans.

Dagen efter gällde det att börja om för 1 maj firades med en majmiddag så då var det bara till och klä upp sig och fortsätta firandet.

Tiden som student är en av de roligaste jag har haft. Det är minnen som jag bär med mig för resten av livet. Jag vill absolut inte ha dem ogjorda. Jag fick lära mig mycket i Uppsala – allt från studier till att dricka kaffe. Jag fick även en hel del kunskap i ledarskap och företagande genom att jag arbetade och var väldigt engagerad i nationslivet.

Nu är det många år sedan jag lämnade Uppsala men Valborg för mig numera är lugnt och stillsamt. Jag minner mig tillbaka och har alltid goda minnen om hur det var. Fina minnen av goda vänner och med roliga händelser. Minnen av en tid som ligger mig varmt om hjärtat.

Nu hoppas jag att alla som studerar tar tillfället i akt och tar och firar en underbar Valborg i en studentstad. Det är verkligen något speciellt.
Glad Valborg på er alla!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.