Idag firar vi Foursquare Day!

Foursquare_Day_2013

Idag är det Foursquare Day, vilket jag firade med att befinna mig på Hilton Eken med ett gäng andra glada Foursquare användare. Foursquare är en check-in tjänst som där du kan dela med dina vänner vart du är samt få poäng och badgar beroende på hur många gånger samt var du checkar-in.

Ni som inte var på plats kan följa paneldebatten via Youtube:

httpv://youtu.be/EvdYEMD0Bm0

En fråga som jag tyckte var intressant är just den om varför inte Foursquare riktigt har slagit i Sverige. Personligen tycker jag att det är för lite gamification i tjänsten vilket gör att jag själv använder de bara ibland. Jag hade önskat att man fick mer poäng på uppdrag och att om du exempelvis skapar en spot/plats får extra mycket poäng.

Det finns många saker som jag saknar i Foursquare när det gäller triggers. Jag hade gärna sett en stadskamp, där jämnbördiga städer tävlar mot varandra. Där företag gör roliga aktiviteter med användarna. – Mer aktiviteter ger med intressant data. Ju mer data de har desto mer nya tjänster kan de skapa som kan inbringa mer intäkter. Behöver inte vara svårare än så 🙂

Nu checkar jag in för ikväll!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.