Det borde vara gratis wifi på alla flygplatser!

Norwegian flight

Det borde vara gratis wifi på alla flygplatser i hela världen! Nu när jag reste till Malmö, via Köpenhamn så bokade jag min resa med Norwegian för de har gratis wifi. Tyvärr funkade det inte något vidare igår. Varför fick jag inte något bra svar från personalen. De menade att det kan vara så ibland. Jag har åkt med Norwegian tidigare och då har det funkat bra så jag hoppas detta var en engångs företeelse.

Väl på Kastrup så vill jag så klart checka-in på foursquare. Gör det och sedan var min mobila data förbrukad. Jag får erbjudande om att köpa mer, men tänker att jag är ju på väg nu tillbaka till Sverige och beger mig mot spåren för pendeltågen.

Det är inte förrän när jag kommer tillbaka på kvällen och när jag skall ta fram min biljett i Norwegian Appen som jag inser att jag måste ha internet igen. Jag försöker hitta en wifi och får då registrera mig för att få tillgång till internet accsess. Det kostar inget men jag möts av reklam från de olika affärerna som finns på flygplatsen.

Det går inte så fort, men jag har internet. Jag inser hur internetberoende jag verkligen är. Hur hela mitt vardagsliv rör tjänster som har koppling till internet på ett eller annat sätt. Det skrämmer mig samtidigt som jag är medveten om hur detta förenklar min vardag.

Jag tycker att alla flygplatser, tågstationer, bussstationer i hela världen borde ha gratis wifi. Finansiera det med reklam, det är ok. Men se till att det är lätt att registrera sig. Gör sidorna mobilanpassade – eller i allafall responsiva.

Ett svar på ”Det borde vara gratis wifi på alla flygplatser!”

  1. Alla McDonalds har det…tror jag…!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.