Ljusare tider

20130303-193430.jpg

Snart är det vår. Fåglarna kvittrar, solen skiner och värmen börjar visa sig. Är man som jag allergisk mot pollen är våren och sommaren en tid som med blandade känslor längtar efter.

Ofta brukar medicinen funka, det kan vara vissa år när allt börjar blomma fort och där medicinen inte har hunnit värka som det kan bli riktigt jobbigt, men annars brukar som sagt det funka bra. De första veckorna innan medicinen riktigt har kommit i gång i kroppen brukar jag bli trött och slö. Känns som man är en klubbad säl och huvudet är tungt och man orkar inte tänka. Men som sagt det går över, efter ett par veckor så är allt som vanligt.

Min allergi period är från mars till september, väldigt lång så utan medicin hade detta varit ett otroligt handikapp för mig. Jag hade inte orkat göra något mer eller mindre under ett helt halvår. Jag hade inte orkat njuta av varken våren eller sommaren. Men tack o lov så har jag det idag väldigt bra och det finns otroligt bra hjälpmedel i form av medicin.

Det jag inte visste förrut var hur min pollenallergi har korsallegier till olika mat. Därav kan jag inte äta, hasselnötter, valnötter, tomater, äpplen eller päron. Jag visste inte heller att om man är pollenallergiker även kan vara mer känslig mot vete. Ytterligare en anledning för mig att hålla mig till LCHF och byta bort kolhydrater. Det har tagit mig många år att lära känna min allergi men idag har jag inga problem med hur jag skall behandla mig och när jag skall göra det.

Så jag längtar trots allergi mot ljusare tider!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.