Har man jobbat med människor som kan koda så lockas man till att försöka själv. Jag har inte hållit på med programmering sedan 90-talet (lite html) förrän WordPress kom in i mitt liv i slutet av 2008. Jag är absolut inte någon expert men jag lär mig steg för steg och lär mig mer för varje dag som går. Allt började tack vare Lilla Gumman som inspirerade mig, sedan Geek Girls och WP-Girls . Efteråt har jag försökt att utveckla mig själv så fort jag har haft en stund över.

Att koda är ett sätt att koppla av och där jag kan vara kreativ på ett helt annat sätt än när jag målar, skriver, lagar mat, bakar eller sjunger. Programmering är att lära sig ett språk och där logiken är viktigast att förstå och där copy-paste är en perfekt metod att börja med. Framför allt har jag lärt mig att våga prova. Vad kan gå fel?

En annan sak är att det är bra att sätta mål på vad man vill uppnå. Jag har gjort en utvecklingsplan för mig själv och har med programmering som en av punkterna. Inte för att jag skall bli en super-hacker utan för att jag skall kunna mer än vad jag kan idag. Jag tror att detta gör mig till en bättre projektledare och bättre beställare i tekniska utvecklingsprojekt.

För att lära mig mer har jag använt mig av Codeacademy och W3Schools. Dessa två verktyg har hjälpt mig massor, samt google så klart. Allt finns att googla. Alltid har någon skrivit något som kan hjälpa mig vidare. Ibland har jag även fått hjälp via Facebook eller olika forum. Alltid har jag mötts av vänliga människor som gärna hjälper till och förklarar. Det gäller bara att själv våga fråga om hjälp. Förklara att man är ny och vad det är för något problem du vill lösa.

Skärmavbild 2013-03-06 kl. 22.08.24

Nu är jag iallafall klar för idag och mitt företag har fått en ny webbplats. Så vad tycks? Jag har utgått från mobilen och tänkt responsivt. Hoppas det speglar vad jag står för och vad jag jobbar med.