Idag firar vi alla kvinnor!

Skärmavbild 2013-03-08 kl. 18.43.25

Idag är det internationella kvinnodagen – en dag där vi skall uppmärksamma kvinnors ojämställdhet och situation över hela världen. Jag vill prata om saker vi kan göra, saker som kan göra skillnad. Kiva är något av det bästa jag vet. Jag kan med små medel hjälpa människor att starta något nytt som är inte bara inkomst drivande för dem själva utan även för andra.

Kiva handlar om mikrolån och där man lånar ut småpengar men där man tillsammans hjälper till och skapa arbetstillfällen för människor i världen som sedan betalar tillbaka men som genom dessa lån kan förverkliga inte bara sina drömmar utan även skapa en bättre tillvaro. Jag brukar välja kvinnor, att låna ut till dem, de är duktiga på att hushålla med pengarna och gör verkligen sitt bästa. De kvinnor som jag har lånat ut pengar till har lyckats med sina projekt (hurra för det!) och det gör mig stolt.

Jag tycker att detta är en dag för oss att reflektera. Vad är det som gör att vi kvinnor inte kommer når våra mål kring jämställdhet? Är det så att vi förintar oss själva? Ibland tror jag det. Jag har läst ikapp lite på min Facebooksida och ser Christina Stielli kämpa för oss kvinnor och ser hur en stor massa inte förstår vad hon menar. De fortsätter med näbbar och klor att argumentera utan att lyssna på vad det är Christina säger. Är det så att vi är blinda ibland för det som är runtomkring oss? Att vi inte förstår när jämställdheten runt omkring oss är mer en illusion än en vision? För mig handlar illusion om en falsk bild av verkligheten, medan en vision har tydliga mål som man vill uppnå.

Kvinnor – idag är en dag av så många, där vi måste vara bättre på att ta hand om varandra, stötta varandra och hjälpa till och skapa möjligheter. Slut med massa prat – få det och hända! Jag har många kvinnliga förebilder, och jag vill gärna ge dem eloge inte bara för att de är kvinnor utanför att de är personer att beundra.

Jag höjer mitt glas för er! Hurra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.