Det stora fönstret

tv-skärm

I flera år har jag pratat om hur vi måste anpassa innehåll så det passar det lilla fönstret, smartphones. Det börjar fler och fler ta fasta på och göra något åt, även om det är långt ifrån alla så är de flesta medvetna och har en åtgärdsplan. Men glöm nu inte det stora fönstret, tv-skärmen! Det är något som kommer växa och bli stort. Jag tror att vi kommer shoppa via tvn på ett helt annat sätt framöver.

Jag tror inte vi kommer surfa som vanligt via tvn, men vi kommer vilja ta del av den information som finns på internet. Jag kan se framför mig gränssnitt som förenklar min surfning sammankopplade med appar för min smartphone. Apparna gör det möjligt för mig att enkelt styra och blir som ett trådlöst tangentbord och mus.

Redan idag kan man göra det, jag har skaffat mig en mac-mini som jag har inkopplat till min tv. Sedan använder jag mig av appen remote mouse för att styra min dator. Funkar väldigt bra förrutom att texten på skärmen blir så oerhört liten. Det är nu jag önskar mig anpassade sidor även för tvn.

Jag ser framför mig hur de olika modehusen kommer ha egna kanaler (dvs deras hemsidor) där vi enkelt kan se modevisningar, filmer av nya kollektionen, man för enkelt över musen och en köpknapp kommer upp och jag kan enkelt beställa kläderna hem till mig.

Vilka webbsajter vill ni få förstorade?
Jag önskar Aftonbladet, Expressen, SVT, TV4 till en början. Hoppas någon av dessa kommer lansera något inom kort. Efter detta vill jag se e-handel i tvn – jag tror det finns massor av bra sajter, Nelly.com, Haléns, eller varför inte H&M som skulle passa perfekt.

Finns mer och titta på där… vi har inte ens börjat med allt vad man kan göra för barn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.