Bort med all #näthat och skapa mer #nätkärlek

httpv://youtu.be/k_pLmq8d7Mk

Efter gårdagens Uppdrag Granskning blev jag tom. Är detta Sverige? Är vi så rädda för att säga ifrån? Vart tog vårt civilkurage vägen? Jag beundrar de kvinnor som vågar säga ifrån och jag beundrar de kvinnor som var med i gårdagens program. Vi skall inte behöva vara rädda för att säga vad vi tycker. Oavsett kön.

Det som gör mig mest ledsen är hur de unga killarna kommenterar med att det är bara på nätet, det är inte på riktigt, att de inte menade att de verkligen skulle göra det. MEN varför skriver man det då? Varför detta våldsamma sätt att prata med varandra? Är det så man inger respekt? För mig är det obegripligt hur vi överhuvudtaget kan acceptera det. Oavsett om någon skriver/säger det på nätet eller inte så är det allvarligt, det är hot.

Kan vi inte enas om att hjälpas åt. Att som vuxen visa vägen på hur man skall bete sig på nätet? Våga säga ifrån när man upptäcker att det börjar spåra ur. För det är så, nätet har en förmåga att trigga igång människor. Lika väl som hat kan spridas så kan också kärlek spridas. Jag gillar tanken med att överösa internet med #nätkärlek för det är vi alla värda. Vi är fler som älskar än de som hatar.

Ett svar på ”Bort med all #näthat och skapa mer #nätkärlek”

  1. Hade det varit en man som skrivit som du så hade jag tagit fram boxhandskarna.

    http://jagforklarar.blogspot.se/2013/02/nathat.html

    Köp en hat-undertröja till din PV!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.