Helgens kattutställning

Denna helg bestod av två kattutställningar, både lördag och söndag med andra ord. Vanilj är nu vuxen och tävlar i klass 9. Detta var första tävlingarna där hon som vuxen skulle kunna få ta certifikat. För att bli Champion krävs 3 st certifikat, så målet denna helg var att få med sig 2 st certifikat hem.

Självklart var Choklad med som stöd. Hon är verkligen världens bästa kompis och är så tyst och snäll i buren. Hon sover mest och bryr sig inte om allt som händer runt omkring henne. Vanilj däremot tyckte det var jobbigt. Hon fräste och morrade lite och det märks att hennes hormoner inte riktigt kan hjälpa till och hålla henne kontrollerad. Väl framme hos domaren går det bra men när det skall till och väntas för BIV (Bäst i Variant) och hon får se massa andra katter blir hon orolig och vill inte vara med.

Men hon fick fina betyg både lördag och söndag så vi är väldigt nöjda med det. Nu har vi bestämt oss för att ta en lite paus. Tanken är att vi skall försöka para henne med Strokkur i december så vi får kattungar.

När Matte tog ut mig klamrade jag mig fast ordentligt. Jag gillar inte detta just nu.

Här med min domare Marta.

Här sitter jag i min bur bakom domaren. Finns en jamande katt i buren bredvid.

Nu har fått en rosett på buren. Matte verkar nöjd så det gick nog bra ändå. Nu får jag mysa med Choklad

Kattutställning 20121117

Skönt och ha med sig sin bästis på utställningen.

Tycker det är mycket väntan nu.

Gillar inte och vänta. Men snart är det dags för att träffa en domare igen.

Skönt äntligen över! Nu sover jag tills vi åker hem.

Kattutställning 20121118

2 svar på ”Helgens kattutställning”

  1. Jag skrev några rader om utställningen på birmastans.se också. Ska uppdatera texten med en länk hit. Och så ser vi förstås fram mot de eventuella kattungarna!

  2. Absolut! Mailades med Agneta så hon och Strokkur är beredda på besök nu i december. Skall bli så kul få massa småttingar och pyssla om. 😉 Ni får komma o hälsa på sedan när du har kommit

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.