Här och nu

Idag är en sådan dag då jag funderar och där jag känner hur viktigt det är att vara här och nu. Oftast så skyndar livet fram och man är dålig på att ta sig tid och stanna upp för att reflektera vad som händer runt omkring sig. Så är det oftast för mig. Mitt liv rusar framåt, jag rusar framåt hela min omgivning rusar framåt men ibland vill jag bara stanna och titta upp mot himlen och njuta en liten stund över att just befinna mig där jag är.

Jag inser att jag kanske har levt halva mitt liv nu och jag har varit med om saker som är både roliga och sorgsna. Men framför allt är jag tacksam för allt jag har fått varit med om. Så många erfarenheter rikare jag har blivit och med det även lite klokare. Jag tycker själv att jag har blivit en mer lugn och harmonisk människa vilket är ett av mina mål i livet. Att hitta hem, att skapa sig en tillvaro som man trivs i är viktigt. Mycket viktigare än något annat.

En del i detta är såklart att jag har skaffat mig mina katter och mitt hus. Det har gett mig ro. Det har gett mig styrka och energi. Att jag inte har gjort det tidigare har att göra med att jag själv inte har varit redo innan. Jag har inte vetat vad som är viktigt för mig och vad jag skall prioritera. Nu vet jag och nu känner jag mig tillfreds oavsett vad som händer runt omkring mig. Jag känner mig stark och mår väldigt bra.

Känns konstigt och skriva ner det, men så är det. Livet är alldeles för kort för att man skall gräma sig över saker som man ändå inte kan göra någonting åt. Min energi skall gå åt till saker som får mig att må bra. Saker som får mig att utvecklas och må bra. Känns som att jag skall hel ur det här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.