Har du också en dröm att bara allt finns tillgängligt var du än är? Så känner jag ibland när jag sitter hemma och jobbar. Då vill jag använda min iMac istället för min Macbook Air. Men jag vill ha alla program som jag har i min jobbdator. Jag väl även kunna komma åt min jobbdator via min iPad och min iPhone och har nu hittat en bra lösning som jag gärna delar med mig av.

När det gäller att dela mellan Mac-datorer så har jag tittat runt på olika VNC-program men insåg att det enklaste av allt är Apple inbyggda funktion med skärmdelning.

För dig som har Mac
Systeminstälningar – Delning – klickar i Skärmdelning, vem som har rätt att dela. Hur enkelt som helst. Jag skriver upp det IP-nummer som kommer upp då detta behövs för att min iPad och iPhone skall funka med appen My Mac.

För din iPad/iPhone
Där lägger du till en server genom att klicka på plustecknet. Sedan döper du nätverket – klickar i IP-numret (värdnamnet) om du har Mac väljer du det. Skriver även det användarnamn och lösenord du har på din mac, sparar och sedan är det bara och logga in.

På detta sätt har jag skapat mig möjlighet att komma åt min hemmadator och min jobbdator från var jag än befinner mig med min iPhone, min iPad eller med mina datorer.