Öga för öga

Överallt kan man läsa om att Usama bin Laden nu är död. Att USA har agerat och mördat honom. Att Obama stolt proklamerar att hans egen delaktighet i detta. Jag ryser. Jag funderar. Vem har rätt att döda en annan människa? Jag tror att lever man utifrån talesättet öga för öga, tand för tand så blir inte vår värld bättre. Jag tror att ibland måste man tänka större och vända andra kinden till. Detta betyder inte att jag tycker att bin Laden skall ha ett straff för det han har gjort. Det är något helt annat. Jag hade gärna sätt honom fängslad för resten av livet. Jag tycker att det som hände den 11 september 2001 var horribelt. Men det tycker jag faktiskt att det är nu med. Att USA tror sig vara någon världspolis som tar sig rätten att bestämma vem som får leva eller vem som får dö, tycker jag inte riktigt känns bekvämt.

Att ta någons liv är hemskt, att sedan rättfärdiga detta och göra det legitimt är inte heller något jag kan stå för. Jag vet inte om vad som är sant eller inte, då många olika konspirationsteorier finns runt omkring oss. Men ändå. Ibland önskar jag bara att vi människor kunde vara lite klokare. Att jobba hårdare för att vara vänner. Även vänner kan vara oense men vänner blir sams, vänner har respekt för varandra, så varför kan vi inte ha det mellan människor vi inte känner? Vad får oss att fortfarande vara fördomsfulla och rent sagt korkade? Lär vi oss ingenting?

Jag som sagt inte ledsen för att bin Laden är död, jag är bara rädd för hur det verkar ha gått till eller hur man väljer att presentera att det har gått till. Att man rättfärdigar brott. Att man accepterar att ta människors liv. Att detta kommer få fler följder som kanske skapar krig, Men som sagt det kanske bara är jag som har en dröm om fred på jorden?

2 svar på ”Öga för öga”

  1. This is a really inetlliegnt way to answer the question.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.