Ikväll var jag på UNICEF:s Humorgala på Cirkus och efteråt känner jag mig tagen. Mer tagen och rörd än fylld med humor och glädje. Syftet med galan är att samla in pengar så att varenda unge skall kunna få det drägligt oavsett var de bor i världen. En väldigt fint tanke. En riktigt fin tanke måste jag säga. Jag gillar verkligen det, att alla barn skall få växa upp och få en bra start i livet. Dock känner jag att just humor känns lite fel när man blandar det med så tvära kast till allvar.

Jag hade velat se mer om hur UNICEF arbetar och hur det verkligen är i de länder som de gör sina insatser. Musikinslagen var helt okej men en del sketcher blev tråkiga, inte alls roliga (vilket man räknar med då man är på en Humorgala). Jag är faktiskt väldigt trött på att se “Hej Baberiba”-gänget i varje sketch, de är inte roliga, de är bara på gränsen till uppkäftiga i det de gör, det kallar inte jag humor direkt. Jag hade hellre sett riktiga Solsidan gör de sketcher som var gällande dem, det hade varit humor.

Men UNICEF misströsta inte. Ni har fått mig att förstå att mitt lilla bidrag kan hjälpa, jag har nu anmält mig som världsförälder och hoppas med det kunna rädda barn i världen. Men för min skulle behöver ni inte göra en stor gala, för min skull får ni göra ett bra tv-program eller serie om allt bra ni gör i världen.