Varför vi inte vinner

Jag älskar verkligen handboll. Det är den sport jag älskar att titta på både på tv och live. Det är en av de sporter där både herrar och damer gör bra ifrån sig och där det hela tiden händer saker och ting. Det är en hård sport som kräver styrka både fysiskt och psykiskt.

Jag har spelat handboll i mina ungdomsår, dömt handboll som vuxen och är helt galen fan till alla som nyttjar sporten.

Men vad är det som gör att vi inte vinner mästerskap? Vi har ju gjort det förr? Är det den svenska mentaliteten som ligger oss i fatet? Att vi inte riktigt får tro på oss själva som duktiga. Att det fortfarande anses som fult att vara bättre än någon annan? Att vi trots allt lever i landet – Lagom och inte vågar sticka ut?

Eller är det så att vår egen serie (elitserien) har urholkats och blivit så ”dålig” så att spelarna inte får det motstånd som behövs för att orka spela tolv hårda matcher på ett fåtal dagar. Nu menar jag egentligen inte det fysiskt utan psykiskt. Många av våra duktiga ungdomsspelare lockas utomlands tidigt för att få ”råd” att utöva sin idrott på heltid. I Sverige finns det väldigt få spelare som kan leva på sin idrott. Detta märks då det också är väldigt då utomlandsspelare som spelar i elitserien mot tidigare.

Ser man på de länderna som ligger i topp så har de oftast en egen stark liga i sitt hemland. Vi kan jämföra med Danmark som i flera år har haft en bra stabil liga (där för övrigt många svenska spelare finns).

Jag förstår att det är tungt för svensk handboll, publiken sviker – på så sätt även intäkterna. Men för att vi skall få ett landslag som kommer ge oss medaljer gäller det att våga satsa. Jag önskar att de extra miljonerna som Svenska Handbolls Förbundet fick i och med VM går till att lägga grund för att låta fler ungdomsspelare  att stanna lite längre i Sverige. Att få hit lite fler internationella spelare så att vi får en riktigt kul och spännande elitserie.

Sedan tror jag det är viktigt för Sverige att få handboll riktigt intressant även i Stockholm. Tyvärr är det ju här som många beslutsfattare finns. I Göteborg var jag bortskämt med att det gick spännande matcher rätt ofta då det fanns en hel del olika lag som var med i elitserien. Tyvärr är det inte samma sak här ( i Stockholm). Men ge mig bra matcher så kommer jag gärna och betalar entréavgift. I annat fall kan jag tänka mig att betala en summa pengar just för att sponsra så att bra handboll finns kvar i Sverige.

Jag vill ändå tacka Svenska Landslaget som har gett mig fjortondagar av spännande matcher. Synd att vi inte fick bronsmedaljen, men tur nog är det ett mästerskap redan nästa år!

Ett svar på ”Varför vi inte vinner”

  1. Hej,

    Tänkte se om du är intresserad av ett litet förslag. Fann ingen mailadress att skicka till, så vi hörde av oss här. Kontakta gärna oss på info@universaldigest.com.
    Så kan vi berätta mer!

    Mvh

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.