Vackra Gotland

Idag gjorde jag en tur till Lergrav som ligger några mil norr om Åminne för att köpa lite bröd. I Rute där Lergrav ligger finns ett Stenungsbageri men som nu under hösten är stängt. Däremot så säljer Café Lergrav deras bröd under helgerna vilket gjorde att detta blev dagens utflyktsmål. Till detta hör att jag har varit här förr. För ett par år sedan hyrde jag och två kompisar ett hus här i Lergrav och självklart gick minnena tillbaka till den tiden.

Nu när det är höst är det inte mycket som är öppet här på Gotland men det gör inget för det är så otroligt vackert här. Man blir lycklig av att bara se all den vackra natur som finns här. Man känner ro. Jag förstår att gotlänningar är stolta över sin ö. Det är jag fast jag inte bor här. Jag är stolt över att Gotland tillhör Sverige.

När jag ändå var här så tog jag en sväng till Furillen för den ligger precis här ute.

Efter detta tog jag en tur ner mot Visby för att handla lite till middagen. När jag insåg att det är ju helg. Jag har tappat bort tid och rum, vilket ändå måste tyda på att jag håller på att varva ner och tar det lugnt. Vilket är självklart hur bra som helst.

Middagen blev en underbart god lövbiffgryta (Anita kött som jag brukar kalla det) med klyftpotatis. Efterrätt blev en rabarberpaj med vaniljsås. Efter att ha sett ”Så mycket bättre” på tv4 är det nu dags att börja runda av kvällen så att jag får sova ut även imorgon. Imorgon börjar skrivandet…..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.