Tandläkarkontroll – utan tandtroll

Igår var jag hos tandläkaren. För normala människor är det inte något konstigt alls, men för mig är det lite ovant. Har inte besökt någon sedan 1992 i Uppsala. Varför?  Tja, har liksom inte blivit av. I början var det bara för att jag var student och pengarna prioriterades på annat. Sedan har bara åren gått. Men nu tyckte jag det var dags. Jag bestämde mig för att prova en klinik som hade tandlänkare som inte bara var svenska för att jag ville se om min illusion om att utbildade tandläkare från andra länder kunde vara minst lika bra som svenska. Jag valde därför City Dental som i sin reklam trycker just på det, att deras tandläkare kommer från olika länder.

Jag blev väl bemött av en mörk kille i receptionen. Killen var ung, kanske någonstans i början av tjugoårsåldern. Trevlig som bara den meddelade han att jag skulle slå mig ner och invänta att bli uppropad. Sedan kom Emilio, en manlig tandsköterska och hämtade mig. Han tog fyra röntgenbilder och var hur rolig och trevlig som helst. Han berättade att han läste sista året som tandläkare samtidigt som han arbetade som tandsköterska. Sedan kom Mario, min italienska tandläkare. Han var hur rolig som helst så jag nästan kiknade av skratt. Duktig och trevlig och han gjorde mig så lugn. Det kändes inte alls jobbigt längre. Mario trodde inte på mig när jag sa att jag inte varit hos tandläkaren på så länge. Han skrattade och sa: ” What a beautiful attityd you got, are you always smiling? Then you have to have beautiful teeths.” Mario berättade att min ena lagning ( som jag gjorde när jag var sju år) hade gått sönder. Så den måste vi fixa. Men några nya hål fanns inte. Sedan så rekommenderade han en tandhygienist då jag hade lite tandsten. Men annars såg det fint ut. Allt tog inte mer än trettio minuter. Jag gick sedan till receptionen och betalade 250 kr för besöket och bokade gladeligen in tid för både lagning och tandhygienist. Jag är med andra ord så tacksam för att jag träffade en så bra tandläkare. En som är så serviceminded.

Ser redan fram mot nästa vecka då skall jag träffa Mario igen. Då skall han laga min gamla lagning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.