Vart tog alla plogbilar vägen?

Idag har det snöat, igen. Ja, så låter det jämt numera. Det snöar och det snöar och idag har jag inte sett en enda plogbil. Gatorna är fulla med snö. Det är med andra ord svårt att komma fram. Jaha, tänker ni nog nu. Varför skall man ut i detta väder? Jo, har man varken mat eller toapapper så måste man ju ut. Man vill ju inte hungra ihjäl direkt. Trots förkylning var det bara att ta vinterkläderna på och bege sig iväg mot bilen. Sopa den ren från massa snö. Skrapa lite på fönsterrutorna. Gasa lite försiktigt på tvåan för att överhuvudtaget komma iväg. Funderar vart tog alla plogbilar vägen? Det är inte plogat i mitt område. Hör på radion att om man skall åka tåg skall man kontrollera så att tåget kommer avgå då många tåg är inställda. Gläds åt mig söta bil. Skiter i miljöaspekten.

Än en gång frågar jag mig själv, varför bor jag i Sverige? Varför bor jag inte i ett varmt och härligt land? Skall minsann fundera lite mer på det. För så här vill jag inte ha det. Jag gillar inte alls kyla. Räcker runt jul sedan är det nog iallafall för mig. Men det är klart, jag gillar ju inte våren heller nått direkt… jag är ju allergisk och blir sjuk från mars – september om jag inte äter riktigt med medicin. De första veckorna med medicinen är jag helt slö o seg. Man känner sig nästan neddrogad. Men sedan brukar det lätta och bli bättre. Till sommaren börjar det bli bra om det inte blir hysteriskt med gräspollen. Då blir jag dålig igen. Så jag borde bo i ett land med lagomt lite pollen. Och som inte har kyla. Spanien kanske? Det kanske inte vore så fel om det inte var så att jag vet att det inte är så enkelt att skaffa internet där. Och internet kan jag ju inte vara utan. Är det inte det ena så är de det andra.

Jag är nog mest lite gnällig för att jag har just blivit av med febern igen. Så jag yrar kanske fortfarande. Men nu vill jag allt bli av med all snö, nu måste det bli vår snart. Eller iallafall inte så kallt och halt. Nu vill jag ha det varmt o skönt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.