80-talister är INTE lata, de är bara curlade..

Intressant! Efter att titta på detta program skäms jag lite. Jag är född på 70-talet. Jag är uppvuxen med att få jobba hårt för det jag vill ha. Jag har haft den stora äran att få vara ledare över en hel del 80-talister och det som skrämmer mig är att samhället inte tar sitt ansvar. Alla skyller på alla, men saken är enkel. 80-talisterna är INTE lata, de har bara blivit curlade av samhället och av föräldrar. Oftast är föräldarna födda på 50- och 60-tal, de vill göra allt för sina barn. De vill så väl. De själva jobbar på som bara den och kompenserar oftast sina barn med att curla istället för att stanna upp och fundera på följderna. I skolan lärde sig 80-talisterna att allt löser sig på ett eller annat sätt. Om de själva inte löser det så gör alltid någon annan det. Man curlar dem. Jag får erkänna att det jag kommer berätta nu är sant, tragiskt men sant.

Jag har haft en 80-talist som medarbetare sm precis hade börjat. Han sjukskrev sig efter ett par dagar och då km hans pappa till mig och meddelade att han var sjuk. Vi pratade lite och pappan ville veta vilka mål jag hade satt på medarbetaren. Då killen var helt ny hade jag inte satt några mål, han var ju fortfarande i upplärningsfasen. Pappan berättade att sonen var så ledsen för att han kände sig så dålig.

Pappan ville prata närmare om killen kunde bli bättre. Jag svarade att killen var bra precis som han var och denna diskussion ville jag nog ta med honom själv. Killen var ju myndig. Pappan var så orolig för sin son. Jag berättade att jag tyckte det var bra att han brydde sig om sin son, men eftersom han var vuxen så ville jag ta denna diskussion med honom.

Killen hade en sådan press på sigg själv att vara bäst. Han var ju bäst i skolan och tyckte att självklart skulle han även vara bäst på jobbet. Att han jämförde sig själv med medarbetare som jobbat i flera år reflekterade han inte över. Budskap: Sluta Curla!!

80-talisterna har inte tvingats till att vara kreativa de har fått mycket på silverfat. De måste oftast ledas hela tiden med vad som skall göras. De har svårt att ta ansvar hela vägen ut med konsekvenser och allt. MEN detta är inte deras fel, det är vårt fel.

Vi måste hjälpa dem! Budskap: “Att göra fel är inte fel. Att göra fel är ett sätt att lära sig göra rätt”

Jag efterfrågar att vi hjälper dem att våga ta ansvar, våga ta tag i saker själv. Stöttar dem och lär dem att hårt arbete lönar sig 🙂

Vad tycker ni??

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.