Varför mikrobloggar jag?

bloggy-logo8-smalltwitter_logo_125x29jaiku

Jag har funderat lite på varför jag gillar att mikroblogga. Vad är det som triggar mig så till att hela tiden att hålla kontakt med personer via internet? Är det relationen och kommunikationen som gör det speciellt? Är det att man via internet har en helt annan relation än i det så kallade riktiga världen? Jag vet inte men jag tror att det är samma sak som det var för mig när jag var liten. Redan då var jag en relationsbyggare. Jag hade vänner, jag hade bekanta men framför allt jag hade massa brevvänner.

Jag vet att jag försökte skriva till folk som bodde i Sverige och utanför. Jag skrev och jag längtade till jag fick svar. Ibland kunde det ta veckor innan jag fick svar, men det var det värt. Att få en liten glimt av andra personers liv var meningsfullt för mig då och det är meningsfullt idag. Genom detta får man ju veta hur folk mår och vad de tycker. Det som är kul är att mikrobloggandet är samma sak, det går lite fortare och det är publikt för alla. Jag tror att alla gillar att skapa relationer till andra. Man gillar bara att göra det på olika sätt. Då jag sällan är hemma eller på samma ställe så är detta även ett praktiskt sätt att umgås även om det är via nätet. Personligen gillar jag att blanda lite, både vara social på nätet och på ”riktigt”, det är så man kan vara riktigt social och lära känna folk. Nu är det twitterfeber överrallt. Alla pratar om det. Personligen gillar jag Bloggy bättre där får man till det mer personligt, det känns som man är hemma och kan prata och föra roliga konversationer. Jaiku skaffade jag mest för jag var nyfiken på vad de handlade om. Många som var aktiva på Jaiku har masat sig till Bloggy så det är mest där jag hänger. Är lite på Twitter, men tycker det är nästan lite väl opersonligt, men det är ju som sagt vad jag tycker.

På mina mikroblogg har jag träffat många olika typer av människor. Unga och gamla, killar och tjejer, gemensam nämnare är early adopters, sådana som vill testa saker först av alla. Med andra ord likasinnade som jag. Jag tror att 2009 kommer vara mikrobloggandets genombrott i Sverige. Jag tror många kommer att mikroblogga på ett eller annat sätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.