För några veckor sedan råkade jag se ett program med Rachel Ray där hon fick besök av en kvinnan som gjorde Waffletter. ( Detta är en omelett gjord i ett våffeljärn). Som den sanna kreativa, matälskande människa jag är så vart jag naturligtvis nyfiken och tände till direkt på tanken, vad kan man göra med ett våffeljärn. Jag började tänka på att allt som har någon typ av smet borde funka. Våffeljärnet är ju en slags grill också.
Jag bestämde mig för att börja experimentera. Nu skall här våfflas. Eller så kanske man inte säger?
Hmm.. jag vet inte riktigt vad man säger. När man skall grilla något säger man ju grilla, så det kanske inte är så dumt att säga våffla, nu skall jag våffla! Av mina försök har jag nu gjort en Waffy! En potatis/morot/rödlök pannkaka typ.. eller helt enkelt en Waffy. Hur gott som helst!
? Recept: Waffy med lax, creme fraiche och gräslök
4 personer
- 3 stora potatisar
- 2 morötter
- 2 dl grädde
- 3 ägg
- salt & svartpeppar
- 1/2 dl vetemjöl
Blanda ägg, mjöl och grädde i en bunke. Salta och peppra. Riv ner potatisen och morötterna. Häll sedan i småhackad rödlök. Våffla sedan i ett våffeljärn. Servera med rökt lax, creme fraiche och lite gräslök.
MAn kan ha sex i ett väffeljärn!!!!!
Ja du Cecilia allt är relativt, visst kan man det men jag tror det skulle kännas obehagligt! 🙂
Sätter det sig inte smak i järnet om man gör annat än just vofflor i det…?
Hej @Aje har inte märkt nått iallafall. Funkar bra 🙂
Fint recept. Men ska potatisen vara rå eller kokt?
Hej Nina! Potatisen skall vara rå ;D