Rätt eller fel?

Jag som privatperson är glad över att bankerna har tagit ställning till detta med kortavgifter.

enligt E24 är detta nu ett avtalsbrott och bankerna har varit noga med att uppmana sina kunder att rapportera in vilka som tar en extra avgift. Men som gammal butikschef så kan jag förstå den lilla företagarens dilemma. Det är inte billigt och ha en kortmaskin. Den kostar. Det är inget som är gratis. 
Men även om man har en liten verksamhet så kan man få snurr på detta. Jag skulle vilja kalla det att man kan göra en ”café-kaffe-avgift”. För alla vet ju att ett Café tjänar pengar på kaffe. Det är ju kaffet som får hela verksamheten att gå runt. Att kaffet i sig kostar inte mer än ett par kronor och att allt annat är påslag som sedan skall betala verksamhetens hyra, personal osv. Ju dyrare hyra desto dyrare pris tar de för kaffet. Vet inte om ni har tänk på det men så är det och ingen klagar direkt på det. 
Jag tycker med andra ord att självklart skall även små företag och verksamheter kunna erbjuda service med kortbetalning, men de får bli mer kreativa och komma på hur de skall hantera den kostnad som tillkommer. Är man en bra entreprenör så löser man detta problem. För er som inte har någon fantasi så kan jag bjuda på några tips.
För er med kioskverksamhet
1) Höj 1 kr på all tobak *
2) Höj 1 kr på allt godis *
3) Ta emot pantplaskor
4) Varför inte servera kaffe ( Se till att priset är minst 10 kr)
* Allt som är beroende framkallande som typ tobak och socker… gör att folk köper oavsett pris, de köper för att de är sugna
För er med pizzeria eller restaurang
1) Se till att alltid ha gott vatten med olika smaker som ni kan ta betalt för typ 3-5 kr
2) Pizza salladen kanske inte alls skall vara gratis? den kanske kan kosta 5 kr
3) Gör roliga dippsåser som man kan ha som tilltugg ( dessa kanske kostar typ 10 kr och göra inköp men man kan ta 25 kr betalt för dem)
4) Bake-off ( Sälj pizzadeg för 10 kr ) Låt kunderna prova att göra sin egna pizza hemma. Pizzadeg är inte dyrt ( inköp någon krona ) 
Enkelt är ju att nöjda kunder kommer tillbaka. De kommer att köpa pizza i den lilla lokala pizzerian, men de kommer även försöka göra sina egna. Man skall inte vara rädd för konkurrens, det är bara utvecklande. Det tvingar oss bara att tänka till och låta oss vara kreativa.
Så mitt slutord för detta är. Är det rätt eller fel? Jag tycker det är rätt att bankerna gör något åt det. Jag tycker det är upp till småföretagarna att vara kreativa och ta betalt för sina tjänster på andra sätt. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.