Respekt är något man förtjänar

Att få en persons respekt är något man förtjänar. Det är inget som man bara kan ta förgivet bara för att man innehar en viss position eller mandat. Detta är något jag har funderat på under eftermiddagen då jag har insett att ofta så glömmer man bort att likaväl som en medarbetare skall ha respekt för sin ledare så skall även ledare ha detsamma för medarbetaren.
Jag har länge funderat på att skriva en bok om ungt ledarskap och utifrån både ledaren och medarbetaren då jag märker att det ser helt annorlunda ut på arbetsmarknaden nu när Generation Y har blivit förvärvsarbetare.

Det finns så många självklara saker som man oftast glömmer bort i alla stress och hast. Så länge det finns människor som jobbar så är det viktigt att förstå att lönsamhet handlar om att ha rätt man/kvinna på rätt plats och att låta folk få jobba med det som de är bra på. Förtroende är viktigt då detta är bränsle för att medarbetaren skall kunna prestera sitt yttersta.

Ja, detta är ett av mina mål i livet att få skriva ner alla mina tankar så detta skall jag boka in på min semester. Om någon har tankar och funderingar kring detta så är det välkommet då jag tror att flera med mig har bra tips på hur man kan vara en bra ledare för den nya generationen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.