Små reflektioner från året

Snart är året slut. Jag kan inte påstå att jag har bloggat något vidare i år. Med två ynka inlägg och där ett bara handlar om att jag vill tacka alla som har gratulerat mig. Men detta år har varit fullt med annat. Saker som jag inte har bestämt mig om jag vill dela med mig av eller inte. Det har också varit ett år där jag har hunnit reflektera över saker som jag tycker borde vara annorlunda och där jag känner att jag måste kanske börja ta ställning till hur jag vill leva och hur jag kan hjälpa till och göra min och andras tillvaro till något bättre.

Ofta brukar man prata om ”tänk om jag var rik”, då skulle man göra ditt eller datt. Betyder det att man inte kan göra något för att man inte har några pengar? Är verkligen pengar såååå otroligt viktigt? Jag tror på att man kan enkelt vara en del av förändring bara genom att vara sig själv och tänka på andra.

Så mitt löfte inför nästa år är att jag ska skriva mer, men framför allt ska 2019 bli ett år där jag kommer arbeta med hållbarhet. Det betyder att jag kommer rensa ut allt jag har hemma som jag inte kommer behöva och minimalisera mitt hem utifrån hur jag vill ha det. Allt från prylar till kläder och väskor.

Jag måste börja i någon enda. Jag har som sagt alldeles för mycket saker som jag aldrig använder och som jag aldrig kommer använda. Då kan dessa saker få nytt liv hos någon annan. Så vi börjar så… men det finns så mycket och göra när det gäller hållbarhet, men även här man man börja smått.

Nu önskar jag er ett riktigt gott nytt år!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.