Efter att i flera månader klagat på att jag har varit trött, helt utmattad och känt mig dränerad så gick jag igår till doktorn. Jag har även den sista tiden varit otroligt törstig, kunde dricka flera liter vatten varje dag. I och med allt drickande blev det också flera besök på toaletten, även mitt i natten. Detta har gjort att jag har haft en längre period där jag inte har sovit vidare bra. Jag har också haft hektiskt på jobbet så mina tankar har pendlat mellan ifall jag har varit på väg mot den berömda väggen (igen) eller inte.

Men igår tog de urinprov och blodprov – sedan fick jag träffa en läkare på vårdcentralen och fick diagnos – diabetes. Min läkare misstänker typ 2, men för att vi ska vara riktigt säkra kommer jag få genomgå en hel del tester på fredagmorgon. Men redan igår fick jag ta mitt första blodprov och testa mitt blodvärde. Innan jag gick och lade mig tog jag min första insulinspruta i magen. Det gick bra, bättre än jag kunde tänka mig.

Nu ska jag ta blodprov före frukost, lunch och middagssprutan samt två timmar efter varje måltid. Ska även kolla mitt värde innan jag går och lägger mig. Kommer få göra en hel del läkarbesök framöver, allt för att vi ska få kontroll över hur mycket jag behöver medicineras. Nästa steg är sedan att börja ändra kost och komma igång med motion. Men först en sak i taget. Nu är det dags för kvällssprutan.