Årskrönika 2014

Idag är det sista dagen på detta år. Sista dagen då det skall finnas lite tid för reflektion. Vad är det som har hänt detta år, vad är det som har påverkat mig och min omgivning. Vad är det som gör att jag kommer minnas detta år i framtiden.

Mitt år började med känslomässigt kaos. Först blev jag rånad, sedan var jag med om en nära vän som hade det väldigt svårt. När sådant som detta händer vänder det oftast upp andra saker och tankarna kretsar kring en massa ifrågasättande.

Jag har vägrat se mig själv som ett offer. Jag har vägrat känna mig rädd. Men samtidigt så inser jag att jag har haft tur. Så mycket mer skulle kunnat skett. Rånaren kunde ha skadat mig. Rånaren skulle kunnat döda mig. Ändå vill jag inte leva ett liv med rädsla. Att lägga energi på något som tar så mycket från dig själv och din personlighet kommer bara leda till en sak – utbrändhet.

Under våren fick jag beskedet att min biologiska mamma inte vill ha kontakt med mig. Det finns säkert anledningar till varför,  som hon valde att lämna bort mig för över fyrtio år sedan likväl finns det anledningar till varför hon inte orkar ha någon kontakt med mig idag. Tråkigt men så kan livet vara ibland. Jag respekterar hennes val. Synd dock för jag hade gärna velat ha kontakt med mina syskon. Nu finns inte det som möjlighet så länge hon lever.

Under året har jag även bestämt mig för att bli mer politiskt engagerad. Hur har jag inte bestämt än, men jag vill inte känna att jag inte har varit med och hjälpt till. För det handlar om engagemang. Vi måste bli intresserade av politik. Vi kan inte slappa och inte värna om vårt land. Att 13% av Sveriges befolkning väljer att rösta på ett parti som är så långt ifrån vad jag står för gör att jag få ont i magen. En del av er kanske förstår vad jag menar? Ett parti som inte värnar om mitt utseende. Som är rent av rasistiskt.
Ge mig inte kommentarer som: – Det gäller inte dig, du är ju svensk.
Ja, jag vet att jag är svensk, men vet rasister det som aldrig har pratat med mig som dömer mig för mitt yttre?

Jag är stolt över att vara svensk. Jag vill fortsätta och vara stolt över Sverige. Därav tänker jag på ett eller annat sätt engagera mig för politiken. Har som sagt inte beslutat än hur eller vad. Men på ett eller annat sätt blir det.

Något annat som har varit en stor del av mitt liv under 2014 är mina underbara katter och min stora stora kattfamilj!. Ser fram mot 2015 och ännu mer katter! Har ännu inte hittat min avelshane, men snart så….

Nu är det inte många timmar kvar innan klockan slår tolv. Jag kommer lova bara en sak. 2015 kommer bli ett år utan en massa måsten. 2015 kommer bli ett år med underbara upplevelser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.