Dags för en ny viktkamp

Nytt år och nu är det verkligen dags att ta tag i min hälsa. Jag har bestämt mig för att komma igång med både träning och att äta mer nyttigt än vad jag gör nu. NU skall sockret ut ur kroppen och in med mer nyttig mat. Mat som hjälper mig att må bra och som får mig att väga mindre.

Denna gång skall jag inte sätta för höga mål på mig själv utan verkligen skapa en ny livsstil för mig själv. Jag vet att jag kommer må så mycket bättre av att röra på mig och äta sundare.

Status är att jag har gått upp igen, inte så att jag väger 105 kg som jag vägde som mest utan nu ligger jag på 89 kg. Dock är det alldeles för mycket och jag har satt upp som mål att gå ner till 55 kg. Men inte i år. Delmål först på 21 kg innan årsskiftet. Som vanligt kommer de första 10 kg gå fort då det är vatten som samlar sig i min kropp. Alla andra gånger så tar det mellan 1-2 veckor för de första 10 kg. Sedan kommer den tuffa tiden, då gäller det att hålla i och inte sluta.

Jag kommer första två veckorna äta mer strikt LCHF för att få bort sockersuget. Sedan skall portionerna bli mindre och jag skall i den utsträckning det går utesluta kolhydrater och införa mer proteiner. För mig funkar det bra, min kropp tycker om det och magen mår så mycket bättre.

För att orka träning så skall jag börja försiktigt. Börja med att promenera och sedan växla upp det till power walk för att sedan gå över till joggning och kanske eventuellt att springa. Men det är en bra väg tills dess. Skall även försöka mig på yoga och pilates då jag känner mig numera ofta väldigt stel, något jag aldrig annars har känt. Jag tror att jag kommer gilla denna träningsform. Men först och främst en sak i taget och nu är fokus på promenad och på att kontrollera vad jag äter.

Allt handlar om planering. Så vi tar en vecka i taget! 🙂

 

 

4 svar på ”Dags för en ny viktkamp”

 1. Jannie Nettum skriver:

  Kör LCHF sen 8/7. Fuskat alldeles för mycket men iaf på -2,8 kg. Maten är inga problem men sen..sockermonstret är stort men jobbar bort det bit för bit!
  Lycka till, du fixar detta! Det vet jag!
  Kram jannie

 2. Tack Jannie!! Ja, för mig är sockret boven och jag inser att när jag väl tar bort det så mår min kropp så mycket bättre 😉 Kul, nu kör vi! 🙂

 3. Hejja Suzanne.
  Denna gång klarar du det och kommer behålla vikten!

 4. Hej Majken, tack söta du!! Ja, det får vi hoppas nu kör vi! 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.