Jag och mina listor

Idag är den en sådan dag, timmarna bara försvann och det jag tänkte skriva om idag får blir till en annan dag då lite mer research måste till. Dygnet har 24 timmar, jag tycks glömma det ibland.

När man arbetar som jag med många små projekt samtidigt kan det vara så att antingen har man fullt upp eller så lite lugnare. Allt det beror på om man får information eller material från andra eller inte. Skönare när man kan styra det helt själv, då kan man verkligen planera.

Jag försöker att varje dag utveckla mig själv ett par timmar, det kan vara allt från att lära mig ett nytt program, en ny tjänst eller som idag lära mig lite kodning. Jag har planerat att lägga 2 timmar om dagen för att ge mig själv en rutin i att lära mig mer.

Jag har skapat en lista på saker som jag vill lära mig mer om:

  • Jag vill lära mig spanska
  • Jag vill lära mig skriva bättre engelska
  • Jag vill lära mig mer om människors beteende
  • Jag vill lära mig mer kodning för webb
  • Jag vill lära mig mer av Photoshop
  • Jag vill lära mig mer kattavel
  • Jag vill lära mig mer kring att skriva avtal
  • Jag vill lära mig mer om hur man producerar musik
  • Jag vill lära mig mer om LCHF

Detta är bara saker jag kommer på just nu. Men denna lista byggs på hela tiden. Jag tänker om jag skriver en lista så har jag något att följa. Finns inget bättre än att bocka av saker som man har genomfört.

Jag har nog listor för det mesta. Jag gör dem utan att ens tänka på dem så fort jag vaknar. Jag har listor när jag åker och handlar, för vad jag skall göra under dagen, för om jag skall resa någonstans eller om jag bara skall planera en middag. Jag åker ingenstans utan en lista. Inte ens om jag bara skall vara borta över dagen.

För mig handlar det om att organisera, för att hålla kolla på att saker och ting blir gjorda. Ofta sker förändringar och har man många bollar i luften kan det bli svårt och plocka ner alla om man inte har kontroll på vad som skall göras och varför. För mig är det även enklare och prioritera om tiden springer ifrån en, som idag. Detta blogginlägg fick tyvärr ge vika för en del andra saker på dagens lista.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.