Nu har jag sagt upp min tv!

bild(2)

Idag har jag sagt upp mitt digital-tv abonnemang. Visserligen har jag ett par månaders uppsägningstid men ändå. Jag har tagit ställning och gjort ett medvetet val. Jag har valt bort traditionell tv-tittande med tablå-tv och instället valt att se tv när jag vill och var jag vill. Förr spelade man in tv-program på VHS, eller  på Digital-tv boxen. Nu finns Play-kanaler hos alla stora svenska kanaler, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, tv 6, Sjuan, tv 8, Kanal 9, och tv 11. En del av dem har även betalversioner med antingen mer innehåll eller utan reklam. Innan jag tog beslutet så testade jag en del andra tjänster för att se vad som fanns och hur detta skulle funka för mig.

  • BBC iPlayer: Bra för dig som gillar engelska serier och filmer. Har en bra funktion att man kan i iOS appen kan ladda ner program som man kan komma åt i offline-läge.
  • Viaplay: Funkar si så där. Hänger sig rätt ofta och har inte det som intresserar mig. Gillar du sport är detta ett givet alternativ dock.
  • SF Anytime: Trist att det är så segt. Jag har försökt installera SF appen på min Samsung-tv men det har inte funkat något vidare. Synd att SF inte har skapat en bättre digital produkt.
  • Headweb: Enkel och helt fantastisk om vi pratar användarvänlighet. Synd att de inte har abonnemangstjänst och fler tv-serier.
  • Voddler: Testade den i början och kände att den funkade inte för mig då man måste ladda ner ett program för att kunna använda den. Den programvaran segade ner hela datorn.
  • Netflix: Älskar Netflix! Enkel och funkar på datorn, på min Apple-tv, min iPad/iPhone samt på min Samsung Galaxy Note II. Enda är att det är massa gammalt material, dock har det sagts att när man går från gratis till betalande kund så kommer mer nytt material in vilket kommer uppskattas. Det bästa med Netflix är att den är smart, att den kommer ihåg vad jag tittar på oavsett om jag byter enhet eller inte.
  • HBO: OJ! Vad skall man säga? Bra innehåll men helt värdelös tjänst? Har gratis ett par månader till om de inte gör något åt tjänsten kommer jag säga upp den.
  • Lovefilm: Har testat då jag för ett par år sedan hade DVD-tjänsten hos dem. Hade man deras bättre abonnemangstjänster så ingick deras streamingtjänst med en del filmer. Funkar ok, men har litet och begränsat utbud.
  • Filmnet: Testar en månad för att se om detta kan vara något.
  • Magine: Beta testar och får se om detta kan vara ett alternativ för tablå-tv.

Så jag har valt följande: Jag betalar för TV4 Premium ( i och med TV4 Premium får jag tillgång till 11-livekanaler, 2 sportkanaler samt slipper all reklam) och Netflix. Jag har HBO gratis i 7 månader så jag passar på och testar ett tag framöver. Om det är någon ny film som jag vill se kommer jag säkerligen använda mig av Headweb. Någon som har testat några andra tjänster så tipsa mig gärna 🙂

Ett svar på ”Nu har jag sagt upp min tv!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.