Tack för en underbar dag!

Tack för alla underbara gratulationer på min födelsedag. Det gör mig så otroligt tacksam och glad.

Förra året gjorde jag en undersökning på hur beteendet har förändrats kring gratulationer och hur vanligare facebook har blivit som kommunikationskanal för vardagssaker.

Ni kan läsa mer om den här >>

I år har jag ju ny data och jämföra med. Facebook dominerar stort och av 278 antal gratulanter är 250 stycken på facebook. Vad betyder detta egentligen? Jag tycker detta är underbar data att sitta och analysera. Jag tror mycket handlar om att facebook är enkelt, man får indikation om någon av ens vänner fyller år och det är lätt att gilla eller skriva ett kort meddelande och gratta.

Både samtal och sms har minskat. Trenden i övrigt stämmer bra överens med detta då man till vardags använder facebook mer som en digital kontaktbok.

Så här siffrorna ut. I år 2011 har 278 personer grattat mig varav 250 stycken på facebook. Förgående år med totalt 177 gratulanter hade facebook 133. Jag fick en fallande kurva på twitter, sms samt samtal. Fick dock grattis via chatt i år, då Skype påminner mina ”vänner” där att det är min födelsedag.

Än en gång tack för alla gratulationer!

 

 

Ett svar på ”Tack för en underbar dag!”

  1. Inte visste vi att du är stastistiker också!
    MaPa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.