Rusta dig med kunskap!

Efter att ha sett Dokument Inifrån på SVT gällande McDonalds och McFusk & Co blir jag inte bara arg på arbetsgivaren för utnyttjande av ungdomsarbetskraft, jag blir också arg för att ungdomarna inte har viljan att vilja lära sig vad som är rätt och fel. Jag saknar lite fightingspirit så att säga. För att undvika att bli utnyttjad är kunskap det viktigaste vapnet och det är vad vi vuxna skall lära ungdomarna.

Vad är det som gäller när man som ungdom börjar jobba, vad finns det för regler och vart hittar man information om detta? En anledning är att man som ungdom även som arbetsledare inte heller lär sig vad man som ledare har för ansvar för sina medarbetare. Ofta kan man använda sunt förnuft, men när man tvivlar när man undrar så var inte rädda för att fråga vuxna som ni känner. Ni skall inte utnyttjas. Ni skall få möjligheten att få jobba och lära er hur det skall vara. Ni är ju framtiden! NI är framtidens ledare! Ni är framtidens medarbetare!

Läs igenom dessa texter. Har ni frågor så hjälper iallafall jag till och lotsa er rätt.

Länk till Lagen.nu gällande Arbetsrätt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.