Vi kvinnor måste stötta varandra

Idag är det internationella kvinnodagen och det är tänkt att jag skall skriva något om och för kvinnor i en bloggstafett som pågår i 24 timmar bland olika tjejbloggare.

För ett par veckor sedan åt jag middag med två underbara tjejer. Ett intressant ämne dök upp gällande kvotering av kvinnor i ledningsgrupper. Godkända kvinnor spelar med i männens spel enligt VA:s artikel och det stämmer nog. Men vi skall inte generalisera dem och säga att alla är likadana. Men visst kan det ligga en sanning i att de kvinnor som befinner sig i ledningsgrupper idag har lärt sig ”maktspelet”. Men är det så fel? Spelet har funnits i flera tusen år. Männen har utvecklat spelet, vi kvinnor har kommit in i det de sista deceniumen. Utveckling sker även inte om det inte sker så fort. Vi kvinnor måste ju få chansen först att lära oss spelet för att kunna förändra det. Tålamod.

Jag är emot lagstiftning för detta då jag tycker att vi tjejer är bra precis som vi är. Vi skall inte behöva kvoteras in för att accepteras. Vi måste bara lära oss att ta för oss och stötta varandra. Som jag brukar säga ” Om du står framför en låst dörr, hitta ett fönster istället”. För det är precis så. Vi tjejer är dåliga på att stötta varandra. Vi vill gärna själva sitta som en bidrottning och ha våra drönare i fred. Fråga mig inte varför men något fel är det iallafall. Jag tror nämligen att många gånger är det vi själva som sätter krokben för andra tjejer. Inte männen.

Därför vill jag med detta inlägg börja få kvinnor att börja stötta varandra. Jag tror nämligen att det vi kan bli bättre på är att coacha och hjälpa varandra framåt. Våga tycka att vi är bra. Våga ta för oss och visa vad vi går för. Ibland är det små saker och handlingar som gör skillnaden. Jag skrev ett inlägg om hyllning till andra tjejer på nätet. Mer sånt. Vi tjejer kan gott hylla varandra. Om vi lär oss det först så får vi en mycket starkare och stabilare grund och stå på. Så har männen gjort i evigheter, varför kan inte vi?

Jag tror på att rätt person på rätt plats kan skapa underverk, detta är oavsett kön eller ålder. Jag är ingen feminist, jag är humanist. Det är två olika saker 😉

Bloggstafett: Fler inlägg kan läsas hos Sjumilakliv, Själv är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, The Pink Princess, Schmut, Linas funderingar, Ung Verdandist, Lisa Gemmel, Gunillas bloggCatya – Sticks & StonesPour le Moment, Karriärmorsan, Sussie i vida världenCumulunimbus och Petra Jankov.

15 svar på ”Vi kvinnor måste stötta varandra”

 1. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne,Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid […]

 2. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, […]

 3. Hej Suzanne! Instammer, vi tjejer behöver verkligen förändra det här. Tror att många lurats att tävla med varandra, eller att få allting (en gång man tror det är för lite mjöl i påsen för alla) i stället för att peppa… Kram på dig! #Pepp!

 4. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, […]

 5. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, […]

 6. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, […]

 7. Vi borde definitivt stötta varandra mer, pusha för varandra mer och lyfta upp varandra mer. WPGirls och Geek Girls är ju ypperliga exempel, bra jobbat där!
  Jag tycker visserligen att man visst kan vara både feminist och humanist, men du har rätt i att det är två olika saker.

 8. […] Miss Peach (03.00), Enkel men komplicerad (04.00), Lilla O (05.00), Nattens bibliotek (06.00), Suzannes (07.00), En avdankad akademikers tankar (08.00), Paperlace (09.00), McSarcne (10.00), […]

 9. Du har rätt, men jag ser det där kvinnliga stödet överallt. På jobbet. I den här bloggstafetten. Via länkkärlek både här och på twitter. Det finns!

 10. Tack @Joanna. Stor pepp till dig med.
  @Maria du nog rätt i att man kan vara både ock, jag vill dock poängtera min ställning att jag uppskattar människan oavsett kön. Helst av allt hade jag önskat att vi inte skulle behöva en kvinnodag. Men jag förstår och respekterar syftet 😉
  @Nattens bibliotek så sant. Det finns kvinnligt stöd, men jag önskar det fanns mer. 😉

 11. […] Suzannes: ”Vi kvinnor måste stötta varandra” (word!). […]

 12. […] är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, […]

 13. […] Peach (03.00), Enkel men komplicerad (04.00), Lilla O (05.00), Nattens bibliotek (06.00), Suzannes (07.00), En avdankad akademikers tankar (08.00), Paperlace (09.00), McSarcne […]

 14. […] Hanna Axelsson (02.00), Enkel men komplicerad (04.00), Lilla O (05.00), Nattens bibliotek (06.00), Suzannes (07.00), En avdankad akademikers tankar (08.00), Paperlace (09.00), McSarcne (10.00), […]

 15. […] Hanna Axelsson (02.00), Enkel men komplicerad (04.00), Lilla O (05.00), Nattens bibliotek (06.00), Suzannes (07.00), En avdankad akademikers tankar (08.00), Paperlace (09.00), McSarcne (10.00), […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.