Idag är det internationella kvinnodagen och det är tänkt att jag skall skriva något om och för kvinnor i en bloggstafett som pågår i 24 timmar bland olika tjejbloggare.

För ett par veckor sedan åt jag middag med två underbara tjejer. Ett intressant ämne dök upp gällande kvotering av kvinnor i ledningsgrupper. Godkända kvinnor spelar med i männens spel enligt VA:s artikel och det stämmer nog. Men vi skall inte generalisera dem och säga att alla är likadana. Men visst kan det ligga en sanning i att de kvinnor som befinner sig i ledningsgrupper idag har lärt sig “maktspelet”. Men är det så fel? Spelet har funnits i flera tusen år. Männen har utvecklat spelet, vi kvinnor har kommit in i det de sista deceniumen. Utveckling sker även inte om det inte sker så fort. Vi kvinnor måste ju få chansen först att lära oss spelet för att kunna förändra det. Tålamod.

Jag är emot lagstiftning för detta då jag tycker att vi tjejer är bra precis som vi är. Vi skall inte behöva kvoteras in för att accepteras. Vi måste bara lära oss att ta för oss och stötta varandra. Som jag brukar säga ” Om du står framför en låst dörr, hitta ett fönster istället”. För det är precis så. Vi tjejer är dåliga på att stötta varandra. Vi vill gärna själva sitta som en bidrottning och ha våra drönare i fred. Fråga mig inte varför men något fel är det iallafall. Jag tror nämligen att många gånger är det vi själva som sätter krokben för andra tjejer. Inte männen.

Därför vill jag med detta inlägg börja få kvinnor att börja stötta varandra. Jag tror nämligen att det vi kan bli bättre på är att coacha och hjälpa varandra framåt. Våga tycka att vi är bra. Våga ta för oss och visa vad vi går för. Ibland är det små saker och handlingar som gör skillnaden. Jag skrev ett inlägg om hyllning till andra tjejer på nätet. Mer sånt. Vi tjejer kan gott hylla varandra. Om vi lär oss det först så får vi en mycket starkare och stabilare grund och stå på. Så har männen gjort i evigheter, varför kan inte vi?

Jag tror på att rätt person på rätt plats kan skapa underverk, detta är oavsett kön eller ålder. Jag är ingen feminist, jag är humanist. Det är två olika saker 😉

Bloggstafett: Fler inlägg kan läsas hos Sjumilakliv, Själv är bäste dräng, Hanna Axelsson, Miss Peach, Enkel men komplicerad, Lilla O, Nattens bibliotek, Suzannes, En avdankad akademikers tankar, Paperlace, McSarcne, Gråvädersdagar, Julia Skott, Orchid Pussy, The Pink Princess, Schmut, Linas funderingar, Ung Verdandist, Lisa Gemmel, Gunillas bloggCatya – Sticks & StonesPour le Moment, Karriärmorsan, Sussie i vida världenCumulunimbus och Petra Jankov.