Nu ungdomar slåss jag för er!

Nu om någonsin ungdomar är det dags att säga ifrån. Nu måste vi höja våra röster och göra oss hörda! Arbetsmiljöverket har kommit med ett EU-förslag som inte är anpassat för Sverige. Ett förslag som inte gynnar ungdomar utan som kommer försätta er i den situationen att företag inte kommer vilja eller kunna anställa er. Tanken är att värna om er som är under 18 år. Att ni inte skall kunna jobba på vardagar. Att all fokus skall vara på skolan. Att ni skall kunna jobba eventuellt någon timma på helg. Men bara om ni inte redan jobbar med föreningsliv eller med andra volentär jobb för de räknas in de timmar som ni är arbetsblockerade. Med andra ord. Ni kommer inte kunna jobba. Fy, säger jag!

Nu om någonsin måste vi uppmuntra ungdomarna till att försöka jobba. Antingen som anställda eller som blivande entreprenörer. Vi som vuxna är skyldiga ungdomarna att hjälpa dem in i arbetslivet. Coacha och guida. Se till att skapa bra förutsättningar. När stora företag rymmer från Sverige och jobben blir färre är det viktigt att få nästa generation att våga ta ansvar. Att se möjligheter till att skapa sig ett eget jobb eller skapa jobb för andra. Hur kan vi då ens tänka tanken att ta ifrån dem den möjligheten? Det vill säga möjligheten till att lära sig. Möjligheten att skaffa sig erfarenhet.

Nu får det vara nog med bestraffningar på unga människor! Idag bestraffar vi unga duktiga högskolestudenter. Vi måste sluta tänka att allt måste vara lika för alla. För varför skall studenter bestraffas med att inte kunna tjäna pengar? Om man är duktig och klarar sina poäng på sin utbildning, vad gör det om de samtidigt jobbar och tjänar pengar? Vad är det för fel? De skaffar sig ju erfarenhet som behövs när de sedan skall söka jobb. De skapar sig själva förutsättningar att kunna betala sig en egen utbildning exempelvis utomlands, eller andra erfarenheter som att resa runt jorden. Vad är det för fel? Sätt inget tak på hur mycket man få tjäna. Se istället till att reglera så att de klarar av sina studier.

Duktiga människor skall belönas. Alla är duktiga på något, en del behöver bara lite hjälp med att hitta vad de är duktiga på. Satsa på bra coachning och ge undomarna förutsättningar till att lyckas.

För vilka skall ta hand om vårt land om tjugo år?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.