Varför är det inte kul och städa?

Ända sedan jag var liten har jag ogillat och städa. Det blir liksom ett bautaprojekt med omöblering och det tar hur lång tid som helst. När jag var liten så försökte jag verkligen göra allt för att slippa städa. Min mamma var snäll och skällde inte alltför mycket på mig. Men visst tyckte hon att jag alltid hade stökigt. Men en sak som lockade mig var att få byta rum. Varje gång jag bytte rum så städade jag. Då sken det verkligen.. och allt var snyggt och prydligt. Iallafall ett par dagar. Jag har i vårt gamla hus haft tre olika rum som jag bytte emellan med jämna mellanrum, eller rättare sagt när det var dags för riktig storstädning. Så blev det även lite under tiden jag bodde i Uppsala och studerade. Då bytte jag lägenheter nästan varje år. Då var man ju också tvungen och städa. Sedan vart jag sambo, då ansträngde jag mig. Då försökte jag inbilla mig att det verkligen var roligt. Jag gjorde det till en lek, min stackars sambo fick vara med om leken – först klar slipper badrummet, eller den som städar denna gång slipper nästa gång osv. Allt för att det skulle iallafall kännas lite kul.

Sedan har jag bott i samma lägenhet i nästan tolv år. Tiden går som sagt fort, speciellt när man har roligt. Nu har jag just flyttat, eller nyss, i maj var det visst. En del kartonger är kvar, men jag börjar få lite koll på vissa saker: att mycket måste slängas. Då kommer en annan aspekt in, jag får separationsångest från en del saker. Jag försöker intala mig själv att saker jag inte har använt på över ett år kommer jag säkerligen inte vilja använda, så det slänger vi. Men ändå. Ska man verkligen slänga en massa saker?

Nu är iallafall mitt sovrum klar. Känns ok. Badrummet med. Håller på i vardagsrummet och köket…. tog nu en liten paus med att blogga. För det är verkligen inte kul, inte ens när jag har bra musik som spelar. När jag jag blir rik ( vilket jag säkert aldrig kommer bli) så skall jag ha en egen städerska. Någon som kommer och städar och fixar, någon som verkligen gillar detta. Till detta kommer det roligaste… jag gillar ändå när det är rent. Jag gillar faktiskt att ha ordning, jag gillar bara inte att det tar tid, tid som jag kan göra en massa andra roliga saker.

Så nu är mitt mål att jag skall göra klart innan mina gäster anländer och jag skall se till att göra bra ifrån mig så jag kan ha råd att hyra in en städhjälp, för det tycker jag att jag är värd! 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.