Hata = ett ord som missbrukas alldeles för ofta

Att hata någon är för mig helt främmande. Ofta tycker jag att man missbrukar ordet hela tiden: man tjatar om att man hatar ditt och man hatar datt. Hat är för mig obegripligt. Man kan tycka illa om saker, men att säga att man hatar människor känns helt fel. En del tycker att man kan hata företeelser, en del tycker det är okej att hata saker eller företag. Men jag vet inte. Jag tycker mer illa om saker.  Blir arg på en del företeelser och irriterad på en del företag. Men hata? Nej, jag försöker tänka att om jag tycker något är väldigt illa eller dumt, så måste det finnas en motpol det vill säga en massa saker som jag tycker om. Jag brukar försöka koncentrera mig på positiva saker då det ger mer energi än att tycka saker är jobbiga och tråkiga. Hata är för mig ett ord som missbrukas. Hat är en känsla som jag anser är farlig, som är onödig många gånger och trots allt jag har varit med om i mitt liv, finns det inget hat. Det finns svek, ledsamheter, tragiska öden, men hatet får inte plats. Jag vill uppmana folk till att tänka till innan de använder ordet hat. Det har ett större betydelse än vad man tror.

6 svar på ”Hata = ett ord som missbrukas alldeles för ofta”

  1. Tack för de visa orden!! Jag håller med vartenda ord och har samma erfarenheter och tankar som dig kring hat. Jag tjatar på barnen att inte använda ordet ”hata” om banala saker som mat, ämnen i skolan, vardagsbekymmer osv.

  2. Jag tror att diskussionen snarare är en konsekvens av att människor har olika uppfattningar om begreppet ”hata” och använder ordet därefter, och detta gör att det är princip omöjligt att påverka hur ordet används.

  3. Jättebra skriver Suz!

  4. Tack Daniel, va skönt och höra. Då är vi iallafall två som tänker likadant kring detta 🙂

  5. Tack Anna!! 🙂

  6. Antagligen har du rätt Andreas, men oavsett så bör man just kanske därför tänka på hur man använder ordet hata. För om större delen av folket anser att hat är: En olustkänsla av att vilja göra någon/något illa, ett begär, en passion där kärlek är motsatsen. Så kanske man skall som sagt tänka till innan man använder ordet hata bra sporadiskt.. för att det är ett symboliskt ord. Bara en tanke

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.