Jag kommer sluta på Telia!

”Va? Är det sant?”

”Ja, så är det. Jag är ytterligare ett offer för LAS ( Lag om AnställningsSkydd. Jag är övertalig vilket innebär att min tjänst inte finns mer. Enligt LAS skall jag erbjudas en annan tjänst, vilket har skett. Dock var denna tjänst långt ifrån vad jag skulle kunna tacka ja till både i arbetsuppgifter och i lön. Så jag valde att ta steget ut i ja, vad skall man säga friheten? äventyret? en ny del av mitt liv.

Det känns lite konstigt jag har varit på Telia sedan 1999. De första fyra åren var jag inhyrd från Manpower vilket gör att dessa år kan jag inte räkna som anställningsår. (  Ytterligare en anledning till att Regeringen bör titta till hur bemanningsföretagen utnyttjas av stora företag). Men de andra sex åren har jag varit anställd, tyvärr räcker det inte så långt då mina kollegor har många fler år än jag. Därav så blev det jag. Vad som är viktigt att förstå när det handlar om LAS är att det inte är något personligt. Utan man går endast efter anställningsår och kompetens.”

”Är du inte arg på Telia nu?”

” Nej, verkligen inte varför skulle jag? Telia har gett mig tio underbara år. Jag har haft möjligheten att få jobba med massa roliga saker och med massa roliga människor. Jag började på kundtjänst, var sedan på kundrelationer, driftledare för bredbandsleverans för BoNet, säljare i butik, Butikschef för att sedan bli projektledare på Mobila konsumentaffären. Till detta har jag även varit ansvarig för försäljningen vid EM i Friidrott 2006, samt Alpina VM 2007 för Telia. Jag har varit utbildare och jobbat med systemkopplingar. Hur kan man vara arg på ett företag som har gett mig så mycket erfarenhet och kunskap?

Jag känner att Telia och jag kommer vara vänner i framtiden med. Jag gillar ju Telias produkter och har förtroende att fast jag inte är kvar så kommer de fortsätta med i samma riktning.

”Vad ska du göra nu då?”

”Ja, de ett och ett halvt året har jag jobbat med målgruppen 20-25 år eller som vi kallar det Unga Vuxna. Allt från erbjudande, strategi och koncept. Detta har gett mersmak. Jag är sugen på att jobba mer med detta och kommer jobba till viss del som konsult med hur man kan använda sig av enkla medel för att nå denna målgrupp som jag inser är vår framtid men som så enkelt kan bortprioriteras då de ibland anses som jobbiga eller rent av lata. Jag kallar dem för Generation Y eller 80-talisterna. Generationen som alla curlar men som ingen förstår.

”När lämnar du då?”

”Jag jobbar precis som vanligt fram till den 19 juni sedan så börjar en skön semester. Men är så klart öppen för förslag.”

”Hur känner du dig egentligen?”

”Förväntansfull…. det pirrar lite. Jag är lite nervös, men samtidigt så ser jag det som spännande. Självklart känns det även lite konstigt att lämna, framför allt alla arbetskamrater. Det kommer kännas konstigt. Men så är livet. Det är bara och gå vidare iallafall. Jag har ett alldeles för kort liv för att gräma mig och må dåligt, mitt liv bestämmer jag över och jag vill ha ett roligt liv och man får det inte roligare än vad man gör det till. Så nu gör jag nått…

”Om man vill anlita dig som konsult vad kan man förvänta sig?”

”Beror nog på vad du vill få ut av mig. Eftersom jag är en mångsysslare med affärssinne och som har fler idéer ä de flesta så gäller det att du vet vad du som är syftet med det projekt som du vill ha hjälp med. Jag kan lägga upp strategier, utveckla ett koncept samt implementera det som projektledare. Jag är kunnig inom sociala media men framför allt är jag väldigt inläst på olika specifika målgrupper. Jag är utbildad arkeolog men är mer någon korsning av betendevetare och trendanalytiker. Siffror och deltajsiffror skall man skaffa sig av en dataminder, jag går på känsla utifrån människans beteende och människans handlingar. Kombinerar man detta kan man få så nära fullständing analys av olika situationer. Men det är därför man vill anlita mig.”

6 svar på ”Jag kommer sluta på Telia!”

 1. Vad tråkigt! Jag befinner mig i en liknande situation. S-kvinnor har valt att inte förlänga min anställning, jo förresten med en månad (över valrörelsen), men därefter går jag ut i halvtidsarbetslöshet.

  Jag tänker sno din superbra idé med intervjuinlägget!

 2. Oj stackare. Jag mår annars som sagt bra. Jag tror detta är helt rätt för mig nu. hehe sno du min idé inga problem, gör det innan jag är konsult, för då kommer jag ta betalt för idéerna 😉 hehe… kram

 3. Hi
  Slank in här av en slump och såg att du är utan jobb snart. Själv jobbar jag som coach/välbefinnande konsulent och är alltid på jakt efter andra som skulle vilja göra samma sak. Är ett fritt jobb där du själv styr både arbetstid och inkomst. Hör av dig om du är intr och vill veta mer!
  /Katharina

 4. […] hörlurar Bästa händelse 2009: Flytten till den nya lägenheten Största förändring 2009: Slutat på Telia Bästa maträtt 2009: Sommarsallad Bästa Restaurang 2009: Nem Nem Quán Bästa TV-program 2009: […]

 5. Alex skriver:

  Hej,
  Vad har en kundtjänstarbetare på Telia? Savedisk?
  Lön+provision?
  Hur lätt är det att få provision? Snitt per månad?

 6. Hej Alex! Jag slutade på Telia 2009 och har ingen aning om vad man har för lön idag på Telia som kundtjänstmedarbetare. Bra sätt är att kolla med de fackförbund som har kollektivavtalet med Telia, Unionen och SEKO. De har mer information kring det. Lycka till! Hälsningar Suzanne

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.