Sovit med mina karaktärer

Inatt har jag skrivit lite på min bok och allt snurrar i mitt huvud. Karaktärerna har följt mig även i drömmen. För er som inte vet så skriver jag på en deckare som jag hoppas kunna bli färdig med. Jag var ledig i november och december åkte upp ensam till Åre och satt och skrev i fem veckor. Hann med och skriva klart själva storyn på boken nu håller jag på och renskriver och det tar tid. Jag tror att det tar tid och skriva då dels är jag inte riktigt van, och dels så är det väldigt mycket känslor som jag har lagt ner i boken som gör att det tar den tid det tar.

Jag var nog lite naiv när jag trodde att renskrivningen skulle nog inte ta så lång tid. Det tar tid! Jag vänder och vrider på meningar. Jag ändrar och funderar. Men samtidigt så tror jag att det är värt allt. Jag vill ju att mina läsare skall få en bok som de känner något för. Min historia som jag skriver är underbar. Jag vet att den kommer beröra. Jag tror många som känner mig kommer höja ögonbrynet och bli förvånade. De kommer sitta och tänka vilket har jag upplevt på riktigt och vad har jag fantiserat. Jag kan säga redan nu att mycket av detta är jag. Men samtidigt så är det ju så att en hel del är påhittat eller hämtat från andra. Det är ju det som är friheten att skriva en bok. Du kan fantisera ihop en underbar historia alldeles själv och det är ingen mer än du själv som bestämmer.

Inatt så har jag gråtit, jag har varit arg och jag har slagits för det jag tror på. Så när jag vaknade var jag helt slut och tom inombords. Det är en del av min process att leva med mina karaktärer. De är ju en del av mig. Jag skall nu försöka äta lite frukost, plocka lite för att få några timmars distans innan jag hoppar på detta igen för helgerna är enda tiden för mig att skriva. En del säger att man kan skriva fast man jobbar, det är bara och bereda tid. Men på vardagarna jobbar jag. Alldeles för mycket visserligen men jag vill ha en jobb som jag engagerar mig i annars är det inte något roligt jobb. Jag har lovat mig själv att jag skall skära ner på jobbtimmarna och försöka komma ner till 40 timmarsarbetsvecka ett tag så att jag orkar skriva lite, men som det ser ut nu så är det helgerna som är ”min” tid för skrivande.

Mitt bloggande är enklare, där kan jag skriva när jag vill i lite kortare form. Där kan jag få utlopp för vad jag tycker och vad jag känner inom många olika områden. Bra sätt att få bort eventuell skrivkramp. Men nu finns det en ny dag och ta hand om. Så nu skall här städas!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.