Från fantasilön till noll kr i månaden…

Lars G Nordström, vd för Posten har enligt får statsminister en fantasilön.

Imorse på Nyhetsmorgon så intervjuades Lars G Nordström och han med snudd på tårar i ögonen meddelade att han numera säger upp sin lön, han tar alltså inte ut några pengar alls från Posten.
Han berättade att han vill absolut inte ses som girig utan han tog den lön som han blev erbjuden.
Jag tycker lite synd om honom. Jag tycker att vi är för svenska ibland. Just det där att det är fult att tjäna pengar. Alla skall ha lika osv. Ja, det kanske är en fantaislön, men för vem? Jämför vi i andra länder så är det inte så. Den är då väldigt låg. Allt är ju relativt. En anledning till just varför våra högsta chefer skall ha en respektabel lön är ju också för att de inte skall lockas till att ta emot mutor och bestickning. Har man tittat på det? Alla chefer som tjänar mindre är oftas offer för detta på ett eller annat sätt? Är det mer rätt??
Jag tycker inte vi skall döma vi skall tänka efter. Självklart skall det finnas en balans men så länge våra samhällen hela tiden utgår ifrån pengar och ekonomi så kommer vi göra det med. Så länge det finns pengar kommer vi vilja tjäna desto mer. Jag kan säga för mig själv så vill jag ju också ha mer pengar i mitt lönekuvert även om jag vet att jag har bra betalt idag. Så än en gång allt är relativt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.