Får man vara hur elak som helst?

Sitter och försöker skriva. En av mina karaktärer och jag är inte överens. Jag försöker hela tiden att försvara allt han gör eller vad han tänker med att han egentligen inte är så elak, han har haft en jobbig barndom osv. Men samtidigt tänker jag. STOPP! hallå, detta är en bok jag skriver, en karaktär och det är jag som bestämmer. Han kan ju faktiskt vara riktigt elak. Jag behöver inte bry mig om hur han har haft det när han var liten, är det relevant för läsarna, är det relevant för historien som jag försöker berätta?

Snacka om att man blir snurrig. Men jag tror jag har bestämt mig för att han kommer vara elak, rakt igenom. En riktig skitstövel om man får säga det…. för i böckernas värld är allt tillåtet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.