Nu är äntligen Apple Pay här!

Idag lanserades Apple Pay i Sverige (Norden) och först av storbankerna är Nordea och bensinkedjan St1. Hur kommer detta påverka vårt shoppande i framtiden och är det nu som alla plastkort kommer försvinna?

Samsung lanserade sin variant på mobil betallösning redan i våras i Sverige men fungerar bara på de senaste Samsung-modellerna. Dock så fungerar de i de flesta vanliga butikerna som har standard kortlösning. Jag skrev lite om detta när jag jobbade på Telia på bloggen Smartare Vardag.

Nu kommer alltså Apples lösning som heter Apple Pay. Tjänsten har funnits i flera år, lanserades i USA i oktober 2014 och har nu äntligen tagit sig till Norden och till Sverige.

Är detta verkligen så enkelt?
Ja, det är enkelt och koppla ihop dina bank- och betalkort med Apple Pay. I din iPhone eller Apple Watch har du sedan en Wallet (Plånbok) som du sedan använder dig av när du handlar. Du kommer alltså inte behöva ha med dina plastkort utan allt finns tillgängligt i din telefon eller klocka.

Hur kommer detta påverka vårt shoppingbeteende?
I och med kortlösa betalningssätt så kommer det bli enklare för oss att betala men vi kommer antagligen inte handla mer än vad vi gör idag. Vi kommer få det enklare att välja var vi vill handla men det är annan sak. Vi kommer också se till att få de bästa priserna och erbjudandena då det mesta kommer ske via någon onlinetjänst som hjälper oss att hålla koll på vad som är bäst för just oss.

Slutet för alla plastkort?
I och med att dessa mobila betallösningar kommer så tror jag att vi ser början på slutet för alla plastkort! Hurra! säger jag då jag anser att dessa är inte bara dåliga för miljön utan också helt onödiga. Idag tar de alldeles för mycket plats plånboken. Att få dessa också trådlösa och kopplade till någon av tjänsterna är ju inte en dag för tidigt.

Vill du komma igång med Apple Pay hos Nordea?
Det gäller att du har något av följande kort: Visa-korten Nordea Electron eller Nordea Debit, eller Mastercard-korten Nordea Credit, Nordea Gold, Nordea Premium, Nordea Platinum eller Nordea Black.

Läs mer här>

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.